nieuws

Thuisbezorgd.nl ‘vergroent’ bezorgmarkt

Branche & Bedrijf 963

Thuisbezorgd.nl ‘vergroent’ bezorgmarkt

AMSTERDAM – Bestel- en bezorgplatform Thuisbezorgd.nl gaat extra investeren in elektrische vervoersmiddelen en wil binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland groen bezorgen.

Thuisbezorgd.nl biedt daartoe de bij haar aangesloten bezorgrestaurants aan om benzinebrommers op voor hen gunstige wijze te vervangen door groene transportmiddelen, zoals elektrische fietsen en scooters. Vorig jaar verving Thuisbezorgd.nl al alle vervoersmiddelen van haar eigen bezorgdienst door elektrische fietsen. Dat is vooral in de grote steden in het straatbeeld te zien. Als aangesloten  bezorgrestaurants ook groene vervoermiddelen inzetten, gaat het in totaal om tientallen miljoenen bezorgingen per jaar.

Over twee jaar de helft groen

Het bedrijf streeft ernaar binnen twee jaar op zijn minst de helft van de ‘bezorgbewegingen’ in Nederland uit te laten voeren met milieuvriendelijke transportmiddelen. Dit heeft daarom tevens invloed op bestellingen die niet via het platform worden geplaatst, aangezien ook deze, voornamelijk telefonische, bestellingen op elektrische fietsen zullen worden bezorgd.

Steden stiller en veiliger

Directeur Jitse Groen: ‘We vinden het belangrijk onze schaal in te zetten om ons steentje bij te dragen aan de vergroening van Nederland. Wij geloven bovendien dat een neveneffect zal zijn dat de binnensteden stiller en veiliger zullen worden.’

Zevenduizend restaurants bij Thuisbezorgd.nl

In Nederland zijn er ongeveer 7.000 bezorgrestaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Uit intern onderzoek van het bedrijf blijkt dat restaurants gemiddeld circa 2,8 voertuigen voor bezorging inzetten. In Nederland alleen gaat dit dus al om zo’n 20.000 voertuigen, waarvan slechts een klein gedeelte momenteel elektrisch is.

Reageer op dit artikel