nieuws

Picnic breidt uit naar Zoetermeer

Branche & Bedrijf 2196

Picnic breidt uit naar Zoetermeer

AMERSFOORT – Online supermarktbedrijf Picnic breidt zijn bezorggebied verder uit. Vanaf begin augustus kunnen ook klanten in Zoetermeer bij het bedrijf bestellen.

De uitbreiding maakt deel uit van de expansie van Jumbo in Den Haag en omgeving. Uiteindelijke doelstelling is landelijke uitrol van het concept. Eerder werden Den Haag, Voorschoten, Delft en Rijswijk al toegevoegd aan het netwerk van de jonge onderneming.

App nu al downloaden

‘We zullen begin augustus voor het eerst gaan bezorgen in Zoetermeer en Benthuizen, maar consumenten kunnen zich nu al inschrijven’, aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. ‘We weten inmiddels uit ervaring dat er veel belangstelling is in steden waar we starten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.’

Marktaandeel Picnic al 9 procent

Onderzoek van het kennisplatform Supermarkt & Ruimte wees onlangs uit dat de opmars van Picnic vooral ten koste gaat van het marktaandeel van Albert Heijn bij online boodschappen. Volgens de onderzoekers zou Picnic inmiddels een marktaandeel hebben van 9 procent onder via internet bestelde boodschappen.

Reageer op dit artikel