nieuws

Oosterhout zet licht op groen voor Agrimarkt

Branche & Bedrijf 1843

Oosterhout zet licht op groen voor Agrimarkt
Foto: Roel Dijkstra

OOSTERHOUT – Agrimarkt mag zich alsnog vestigen in het Brabantse Oosterhout. De bezwaren van het stadsbestuur tegen de nieuwbouwplannen van de supermarktketen zijn door de gemeenteraad van tafel geveegd.

Dat meldt BN/DE Stem. ‘Dit is een belangrijke stap. We gaan nu het verdere traject in’, zo wordt een tevreden Wilfred van Elzakker, commercieel directeur van Agrimarkt, door de krant geciteerd. Wanneer de bouw precies gaat beginnen is echter nog onduidelijk. ‘Als het aan ons ligt, duurt het niet al te lang meer. Voor ons is duidelijk- blijkt ook uit ons onderzoek – dat het terrein een perfecte plek is.

Volgens gemeente alleen ruimte voor prijsvechter

In oktober 2016 werd bekend dat Agrimarkt in gesprek was met de gemeente Oosterhout over nieuwbouw. Het zou de zesde vestiging moeten worden van de kleine supermarktketen. Agrimarkt heeft nu winkels in Goes, Vlissingen, Middelharnis, Roosendaal en Oud-Beijerland. Burgemeester en Wethouders van Oosterhout liet daarna een onderzoek uitvoeren door het bureau BRO waaruit zou blijken dat er in de gemeente alleen nog ruimte is voor een prijsvechter in winkelcentrum Arkendonk. Daarop bleef het licht voor Agrimarkt in Oosterhout op rood staan.

Voorstel voor nieuwe super kreeg toch steun

De nieuwe Agrimarkt moet komen op het voormalige Hamo-terrein aan de Statendamweg in Oosterhout. Wethouder Marcel Willemsen verdedigde tijdens de vergadering de visie van b & w dat de komst van Agrimarkt veel schade zou aanrichten aan de huidige detailhandelsstructuur, maar een meerderheid van de raad steunde uiteindelijk het voorstel voor een supermarkt op het terrein zoals die was ingediend door lokale partij Gezond Burger Verstand en de VVD in Oosterhout.

Reageer op dit artikel