nieuws

Ocado test zelfrijdende bezorgauto

Branche & Bedrijf 1210

Ocado test zelfrijdende bezorgauto

WOOLWICH – Ocado, de Britse online supermarktformule, test de bezorging van boodschappen met een zelfrijdende auto. De test duurt tien dagen en twee mensen rijden vooralsnog mee.

De test vindt plaats in Woolwich ten zuidoosten van Londen.  Het zelfrijdend autootje heeft plek voor 8 kratten. Klanten moeten naar het autootje toelopen en zelf de boodschappen uit de wagen tillen. Ocado ziet het als een systeem naast de bezorgauto’s en vergelijkt met de keuze in supermarkten tussen traditioneel uitchecken en zelfscan.

Klanten moeten op knop drukken voor boodschappen

Woolwich is uitgekozen omdat het brede en relatief rustige straten heeft. Van de twee mensen die nu nog meerijden houdt een het rijden zelf in de gaten. De tweede persoon assisteert de klanten bij het nieuwe systeem. Klanten krijgen een bericht als hun krat in het wagentje wordt geladen en nogmaals als het autootje de straat in rijdt. Ze moeten dan op een knop duwen om hun boodschappen te pakken. Ocado hoopt het systeem operationeel te hebben in 2019.

Zie hieronder een filmpje van de test:

Reageer op dit artikel