nieuws

Motoragent rijdt door AH Doesburg (video)

Branche & Bedrijf 12158

Motoragent rijdt door AH Doesburg (video)
Screenshot: Dumpert/Omroep Gelderland

DOESBURG – Winkelend publiek keek raar op toen woensdagmiddag een motoragent ineens door de Albert Heijn in Doesburg kwam rijden.

De motoragent achtervolgde een man die er vandoor was gegaan bij een algemene politiecontrole, meldt Omroep Gelderland.

Motoragent achtervolgde 17-jarige

De 17-jarige inwoner van Doesburg negeerde een stopteken bij de controle en reed door met zijn scooter. Een motoragent zette de achtervolging in die dus onder meer dwars door de AH ging. ‘Ik hoorde voetstappen en toen een motor’, vertelt Mandy Kampen aan de regionale Omroep Gelderland. ‘Het ging allemaal heel snel, en ik geloofde het bijna niet. Was ik midden in filmopnames terecht gekomen?’

Bewakingsbeelden gepubliceerd

Het bleek geen film, hoewel de bewakingsbeelden van het incident wel zijn gepubliceerd. Op de beelden is goed de verbazing bij het winkelend publiek te zien. De 17-jarige overtreder werd overigens uiteindelijk met de hulp van omstanders in de kraag gevat. Hij kreeg drie bekeuringen. Een voor het negeren van een stopteken en een omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Bovendien bleek de brommer opgevoerd.

‘Politie mag door supermarkt met de motor’

Omroep Gelderland heeft de politie ook gevraagd of een motoragent op dergelijke wijze een verdachte mag achtervolgen. Woordvoerder Chantal Westerhoff: ‘ Wij mogen ons toegang verschaffen tot een pand. Dit valt dus binnen onze bevoegdheden. De agent nam op dat moment de beslissing om de verdachte te achtervolgen. Had hij zijn motor geparkeerd en afgestapt, dan was hij de verdachte uit het oog verloren. De agent is een ervaren motorrijder, is bekend met de situatie en reed op een wendbare motor.’

De beelden van het opmerkelijke incident:

Reageer op dit artikel