nieuws

Mierlo werpt blokkade op tegen Aldi

Branche & Bedrijf 2487

Mierlo werpt blokkade op tegen Aldi
Foto: Shutterstock

GELDROP-MIERLO – De gemeente Geldrop-Mierlo werpt een plankundige blokkade op tegen de komst van discounter Aldi. In het nieuwbouwpand mag zodadelijk van alles gevestigd worden, maar geen Aldi.

Dat meldt Eindhovens Dagblad vanmorgen. De verantwoordelijke wethouder, Renée Hoekman, zegt compleet verrast te zijn door de aangekondigde komst van Aldi naar een perceel waar voorheen de Boerenbond gevestigd was. ‘We zijn al tien jaar met de Boerenbond aan het onderhandelen over uitbreiding op die plek. Het is nooit gegaan over een supermarkt. Alle documenten zijn ook ondertekend door Boerenbond. Pas bij een stuk over brandveiligheid stond er plotseling Aldi onder.’

Komst vierde supermarkt onwenselijk

Het zou de vierde supermarkt worden in de plaats, naast de AH, Lidl en Plus. Een ontwikkeling die in de ogen van vrijwel de complete gemeenteraad onwenselijk is. Door een voorbereidingsbesluit voor het perceel te nemen komt er een stop op het huidige bestemmingsplan, waardoor vestiging van een supermarkt in het nieuwbouwpand niet meer mogelijk is.

Mierlo is mogelijk nog niet van Aldi af

Het is vooralsnog de vraag of hiermee inderdaad definitief een streep wordt getrokken door de plannen van Aldi voor een vestiging in Mierlo. Het kan mogelijk tot verdere juridische stappen of zelfs schadeclaims leiden. De wethouder van de gemeente denkt echter dat het voorstel juridisch haalbaar is. In de raad stemde alleen de VVD tegen. Hoewel die partij ook tegen de komst van een vierde supermarkt is, stelt raadslid Thomas Schouten in de krant: ‘In het bestemmingsplan staat dat het mag, dus we kunnen nu niet zeggen: ‘het komt ons even niet uit.’

 

Reageer op dit artikel