nieuws

Lidl claimt miljoenen extra van Eindhoven

Branche & Bedrijf 3591

Lidl claimt miljoenen extra van Eindhoven

EINDHOVEN – Supermarktketen Lidl eist bovenop een eerdere claim van €1,8 miljoen nog eens miljoenen van de gemeente Eindhoven in verband met sluiting van een filiaal.

De discounter wil bovenop de €1,8 miljoen voor planschade nu nog eens €9,3 miljoen incasseren van de  gemeente Eindhoven. Dat is volgens Lidl de schade die het bedrijf heeft geleden door het op last van de gemeente sluiten van een filiaal aan de Hofdijkstraat, meldt het Eindhovens Dagblad.

Gemeente wilde geen detailhandel

Het net buiten het stadscentrum gelegen filiaal moest van de gemeente Eindhoven dicht na een bestemmingsplanwijziging. Het filiaal was op dat moment pas drieënhalf jaar open. De gemeente  wilde af van de Lild omdat het gemeentebestuur bij nader inzien detailhandel op die plek ongewenst achtte.

Lidl  procedeert tot RvS

De discounter procedeert sindsdien tegen die beslissing tot aan de Raad van State. In een tussenvonnis oordeelde de Staatraad dat Lidl en de gemeente in overleg moesten over een redelijke  vergoeding. De discounter eist zoals gezegd, €1,8 miljoen en volgens het Eindhovens Dagblad hebben partijen hierover nog geen overeenstemming bereikt.

Risico

Dat het Eindhovens Dagblad weet heeft van de aanvullende claim van €9,3 miljoen komt doordat het bedrag opduikt in een risicoparagraaf in de jaarrekening van de gemeente over 2016. Daarin worden de financiële risico’s gemeld die het stadsbestuur eventueel boven het hoofd hangen.

Verzekeraar onderzoekt claim Lidl

Een gemeentelijke woordvoerder meldt dat de verzekeraar van de gemeente, Centraal Beheer Achmea, de claim van Lidl in onderzoekt. Daarbij kijken onder meer financieel experts naar de hoogte van het bedrag en of de claim al dan niet terecht is.  ‘Pas daarna is een reële inschatting te geven van de hoogte van de claim’, aldus de gemeentewoordvoerder.

Reageer op dit artikel