nieuws

Klacht tegen Budget Food ongegrond verklaard

Branche & Bedrijf 4264

Klacht tegen Budget Food ongegrond verklaard
De vestiging van Budget Food in Joure.

AMSTERDAM – Een klacht van een klant over dumpketen Budget Food is ongegrond verklaard door de Reclame Code Commissie (RCC). De klacht betrof een ‘op=op-actie’ van Budget Food.

Budget Food had in de folder voor z’n filiaal in Geleen een serie van negen aanbiedingen waarvoor het principe op=op zou gelden. Onder de actieartikelen bevonden zich onder meer Kips Boerenpaté, Fine Life Ananasschijven en Mora Partymix XL.

Aanbiedingen al op de eerste dag op

De aanbieding zou lopen van 3 tot 9 februari jongstleden. Toen de klant die de klacht indiende op 3 februari om 16.53 uur in de winkel kwam, bleken de drie hierboven genoemde producten reeds uitverkocht. Volgens de klant zou men niet mogen adverteren met producten waarvan de voorraad al binnen een dag is uitverkocht. Ook al staat er op=op bij.

Budget Food: incidenteel in één dag uitverkocht

In het verslag van de zaak dat vandaag (donderdag) is gepubliceerd door de RCC laat Budget Food weten dat incidenteel voorkomt dat producten al op de eerste dag van de weekflyer zijn uitverkocht. Als reden daarvoor noemt de keten dat ze geen vast assortiment heeft en daarom ook de mededeling op=op vermeldt. Desgevraagd deelt Budget Food ook mee dat er in Geleen bij het begin van de actie 180 verpakkingen boerenpaté, 300 blikken ananasschijven en 140 dozen Mora Partymix beschikbaar waren.

Voorraad voldeed aan voorwaarde

De Reclame Code Commissie geeft in haar oordeel aan dat er bij een aanbiedingsactie een redelijke voorraad goederen aanwezig dient te zijn, ook als er op=op in de reclame-uiting staat. De door Budget Food opgegeven voorraad voldoet volgens de RCC aan deze voorwaarde. Ook waren zes andere actieproducten nog wel aanwezig. Al met al was de uiting van de dumpsuper niet misleidend volgens de commissie. De klacht is daarom afgewezen.

Reageer op dit artikel