nieuws

Jumbo sluit weballiantie in zorgsector

Branche & Bedrijf 1156

Jumbo sluit weballiantie in zorgsector

VEGHEL – Jumbo gaat zo’n 600 zorginstellingen in het hele land beleveren via zijn websupermarkt. Daarvoor gaat de onderneming samenwerken met de grootste inkoopcoöperatie in de zorg, Intrakoop.

Dat meldt Brabants Dagblad. De overeenkomst tussen Intrakoop en Jumbo past in een landelijke trend waarbij de inkoop van levensmiddelen steeds vaker op lokaal niveau gebeurt in plaats van door een centrale afdeling. Zorgmedewerkers krijgen nu toegang tot een online omgeving waar ze hun bestelling kunnen doorgeven en het bezorgtijdstip kunnen bepalen.

Op kleine schaal inkopen

Intrakoop-directeur Frank Kaptein: ‘Deze samenwerking maakt het mogelijk om ook op kleine schaal levensmiddelen in te kopen, die aansluiten bij de wensen van de cliënt.’ Volgens hem willen mensen in de zorg graag dezelfde producten gebruiken als thuis.

Jumbo breidt assortiment uit

Voor Jumbo biedt de alliantie toegang tot een interessante markt. ‘Door de samenwerking met Intrakoop hebben we al veel geleerd over de sector. De komende tijd gaan we ook een specifiek op de zorg gericht assortiment ontwikkelen, met onder andere medische producten en professionele schoonmaakproducten. We willen onze positie in deze sector verder versterken’, zo wordt directeur Online Roy van Keulen van Jumbo door de krant geciteerd.

Interessante markt voor supermarkten

Supermarkten leveren lokaal al vaak aan bedrijven en instellingen. Op dat vlak hebben ze zich ontwikkeld tot concurrenten voor groothandels als Makro. De logistieke afhandeling wordt vergemakkelijkt door het feit dat de meeste supermarkten inmiddels actief zijn in de webverkoop. Het bestelvolume ligt veel hoger dan bij particulieren waardoor deze online activiteiten winstgevender zijn.

Reageer op dit artikel