nieuws

Hoogvliet: lampjes lichten op bij wijnschap

Branche & Bedrijf 2192

Hoogvliet: lampjes lichten op bij wijnschap
Archieffoto: Roel Dijkstra

LEIDEN – Als eerste keten helpt Hoogvliet klanten met het vinden van wijn door lampjes te laten oplichten bij de best passende wijn, die wordt geadviseerd door ‘digitale sommelier’ WineStein.

Op dit moment vindt een test plaats in winkels in Leiden en Voorburg.Hoogvliet lanceerde in 2015 als eerste keten formulebreed WineStein. Dit systeem bestaat uit een in het wijnschap geïntegreerde tabletcomputer. In WineStein is het complete wijnassortiment van Hoogvliet opgenomen. Het systeem helpt klanten een keuze te maken uit het aanbod.

Lastig om de goede wijn te vinden

‘Een mooi hulpmiddel, maar we zagen dat het toch lastig bleef om in tien strekkende meters dan de wijn te vinden die het beste past. Vandaar dat de klant, als een Spaanse rioja wordt geadviseerd, de lampjes bij de plank waar deze wijn staat, ziet knipperen’, legt categorymanager Jos Verhaegen van Hoogvliet uit. ‘We hebben ledstrips geïnstalleerd op het schap, die oplichten bij de wijn die na aanbeveling wordt gekozen.’

Passende wijn op meerdere manieren te vinden

De klant kan een passende wijn zoeken bij een gerecht. Zodra een gerecht wordt geselecteerd, geeft WineStein een wijnadvies. Ook kan er op gelegenheid worden gezocht. WineStein legt de consument diverse gelegenheden voor, waaraan de wijnen kunnen worden gekoppeld, zoals een zomerfeest of een samenzijn bij de open haard. Ten slotte kan de klant op basis van een smaakvoorkeur (fruit, krachtig, houttonen) een keuze maken uit het assortiment.

Reageer op dit artikel