nieuws

Ekoplaza start online verkoop in België

Branche & Bedrijf 975

Ekoplaza start online verkoop in België
Beeld: Website Ekoplaza

VEGHEL – Ekoplaza gaat een test houden met de onlineverkoop en het bezorgen van boodschappen aan Belgische consumenten.

Ekoplaza gaat de bestellingen bij de klanten thuisbezorgen, net als in Nederland. Al deze week begint de biologische keten met de eerste testleveringen. Dit laat algemeen directeur Erik Does weten aan RetailTrends.

Ekoplaza vooralsnog alleen in Vlaanderen

De biologische keten start voorlopig in het Nederlandstalige gedeelte van België. Plannen voor fysieke winkels zijn er niet, hoewel de keten daar naar eigen zeggen al jaren verzoeken voor krijgt. ‘Voorlopig gaan we kijken wat de reacties zijn op onze onlineactiviteiten’, aldus Does

Landelijk bezorgen in Nederland

Ekoplaza bezorgt sinds vorig jaar de online bestelde boodschappen aan huis in heel Nederland. Volgens Does staat de biologische retailer qua online investeringen dichter bij de grote landelijke ketens dan bij de kleinere supermarktketens. Volgens Does heeft dat te maken met de ‘landelijke relevantie’ die de bio-specialist heeft en die ontbreekt bij andere kleine ketens, die vooral regionaal zijn gericht.

Kleinere winkels

De online activiteiten hebben invloed op de investeringen in fysieke winkels. Vanwege het toenemend online aandeel opent Ekoplaza vaker kleinere winkels. Bovendien ziet Does geen noodzaak om het huidige aantal van 75 winkels verder te laten groeien. Ekoplaza is overigens wel op zoek naar andere manieren om de consument te bereiken en zoekt samenwerking met maaltijdbezorgers en boerderijwinkels die als afhaalpunt kunnen dienen.

Reageer op dit artikel