nieuws

Een derde pinbetalingen in super contactloos

Branche & Bedrijf 940

Een derde pinbetalingen in super contactloos

LEIDSCHENDAM – In mei vond 33 procent van alle pinbetalingen in de Nederlandse supermarkten contactloos plaats. In mei vorig jaar was dat nog 17 procent.

Het contactloos betalen in supermarkten stijgt volgens het CBL flink door.

42.2 miljoen betalingen contactloos

‘In mei van dit jaar werd in de supermarkten 127.4 miljoen maal met pin betaald. Daarvan waren 42.2 miljoen betalingen contactloos’, laat woordvoerder Marlissa van der Kamp van het CBL weten.

Inhaalslag supermarkten

Sinds vorig jaar maken supermarkten een inhaalslag als het gaat om contactloos betalen. De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) liet in april vorig jaar weten dat in 2015 de branche nog hopeloos achterliep op bijvoorbeeld de horeca en catering.

Supermarkten marktleider

‘Inmiddels zijn supermarkten al marktleider als het gaat om het percentage winkels waar contactloos betaald kan worden,’ meldde manager Miriam Osten van SBEB vorig jaar aan Distrifood. In de eerste drie maanden van 2016 werd 14,4 procent van alle pintransacties in de supermarkt contactloos voldaan, bleek toen uit cijfers van SBEB. In december 2015 lag dit percentage nog op 10,5 procent, in januari 2015 nog maar 5,5 procent.

Reageer op dit artikel