nieuws

Deen dreigt twee vestigingen te sluiten

Branche & Bedrijf 5191

Deen dreigt twee vestigingen te sluiten

MONNICKENDAM – Supermarktketen Deen dreigt twee winkels te sluiten, wanneer de gemeente Waterland een nieuwe supermarkt toestaat op het Galgeriet in Monnickendam.

Als op die plek een supermarkt mag komen, sluit Deen de supermarkt op de Graaf Willemlaan in Monnickendam en de vestiging op het nabijgelegen eiland Marken.

Open brief van Deen

Jan van Rhienen, Manager Vastgoed & Acquisitie van Deen, heeft een open brief gestuurd aan de gemeente Waterland. In de brief spreekt hij zijn verbazing uit over het plan van de gemeente om een tijdelijke supermarkt toe te staan op het Galgeriet. Medio 2018 moet die supermarkt open gaan, werd eerder dit jaar bekend. Van Rhienen maakt zich onder meer zorgen over de tijdelijkheid van de supermarkt, schrijft de lokale omroep PIM. Ook is niet duidelijk wie de supermarkt gaat realiseren en exploiteren.

‘Twee winkels gaan dicht’

Van Rhienen sluit zijn brief af met de dreiging dat de twee genoemde filialen zullen sluiten als er een super komt op het Galgeriet. Volgens de lokale omroep wekt vooral de voorgenomen sluiting van het filiaal op Marken de verbazing. Van Rhienen zegt hierop: ‘Marken is te klein voor Deen qua inwoners en onze Deen is te goedkoop met een lage omzet. Met een extra supermarkt in de buurt zakt de omzet verder. We houden de winkel nu open vanwege onze MVO-gedachte. De Markers hoeven niet de weg op voor een pak melk. En we zijn ook loyaal aan de bewoners van Marken en de gemeente Waterland. Maar die loyaliteit heeft zijn grenzen.’

Politiek statement

‘We willen hiermee een politiek statement aan de gemeente afgeven. Het absurde idee van die supermarkt heeft politieke consequenties’, besluit Van Rhienen. Op de vraag van de omroep of het chantage betreft, antwoordt de vastgoedmanager bevestigend. ‘Ja, op een positieve manier. We hopen hiermee dat de Markers in opstand komen.’

Deen in Warmenhuizen sluit ook

Elders in Noord-Holland sluit Deen overigens later deze week een winkel. Het filiaal in Warmenhuizen is niet rendabel genoeg, vooral niet nadat de Albert Heijn in het dorp vorig jaar verbouwd en vergroot werd.

Reageer op dit artikel