nieuws

CBL: goed jaar in de maak voor supers

Branche & Bedrijf 1842

CBL: goed jaar in de maak voor supers
CBL: Recordomzet voor supermarkten in de maak

LEIDSCHENDAM  – Voor de Nederlandse supermarkten lijkt een topjaar in de maak. Volgens het CBL stevenen ze af op een recordomzet.

Volgens branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) stevenen de grootgrutters in 2017 af op een gezamenlijke recordomzet van €37 miljard. De supermarkten worden mede vooruit geholpen door de groei van onlinebestedingen door klanten.

Omzet 3,5 procent in de plus

In de eerste vijf maanden van het jaar steeg de omzet van de supermarkten met 3,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. 2016 was uiteindelijk goed voor een totale omzet van €36 miljard.

Online goed voor 3 procent

Van alle boodschappen zal dit jaar circa 3 procent online zijn besteld. Dat zijn de bestellingen die ofwel thuis worden bezorgd, ofwel bij afhaalpunten worden opgehaald. Vorig jaar was deze manier van boodschappen doen nog goed voor 2 procent van de totale omzet. Deze groei komt vooral van klanten die al wel online winkelden, maar hier nu meer geld aan besteden. Ook groeit het aanbod online, waardoor klanten sneller overstag gaan.

Online groei zal doorzetten

Het CBL verwacht dat de groei online zal doorzetten. Dat betekent logischerwijs dat supermarkten steeds meer van hun totale omzet via de onlinekanalen zullen binnenhalen.

Reageer op dit artikel