nieuws

CBL: Deen De Huesmolen beste leerbedrijf

Branche & Bedrijf 2991

CBL: Deen De Huesmolen beste leerbedrijf
CBL-voorzitter Bert (l) Roetert reikt de prijs uit aan praktijkopleider Benjamin Lieshout (r)

SCHEVENINGEN – Het Deen-filiaal de Huesmolen in Hoorn is tot ‘Het Beste leerbedrijf met beste praktijkopleider’ in de supermarktbranche uitgeroepen.

Het CBL maakt samen met Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de winnaar gisteren bekend tijdens de jaarlijkse haringparty. De prijs werd door CBL-voorzitter Bert Roetert uitgereikt aan Benjamin Lieshout, praktijkbegeleider bij het filiaal van Deen. De jury was unaniem in het oordeel dit een compleet leerbedrijf is voor alle niveaus met een sterke opleidingsvisie.

Winst te danken aan praktijkopleider

Het Deen-filiaal is tot winnaar verkozen, omdat de sterke opleidingsvisie goed is overgedragen en met passie wordt uitgevoerd. Dat is volgens de jury vooral te danken aan praktijkopleider Benjamin Lieshout. ‘We zijn een jong team met veel ambities en helpen veel jongeren om hun dromen en ambities te verwezenlijken’, aldus Lieshout.

‘Blij bij Deen’

Binnen Deen supermarkten wordt intensief gewerkt aan teambuilding en groepsgevoel met een speciaal daarvoor bedoeld programma ‘Blij bij Deen’. Dit biedt medewerkers extra ontwikkelmogelijkheden en veel ruimte voor informeel leren.

Medewerkers stromen door

Jury voorzitter Tina Boes: ‘De hechte samenwerking met scholen in de regio levert een constante stroom van stagiaires op. Het doorstroombeleid binnen de Deen-organisatie leidt tot een permanente opleidingsinspanning voor eigen medewerkers. Door dit beleid (met o.a. workshops en gastlessen) weet de winkel stagiaires te binden en zijn tientallen medewerkers binnen de Deen-organisatie doorgestroomd naar een andere winkel of het hoofdkantoor.’

Praktijkonderwijs

De verkiezing is in het leven geroepen, omdat de supermarktbranche jaarlijks duizenden medewerkers de kans geeft om een opleiding te volgen en door te groeien. Praktijkopleiders zetten zich wekelijks in om het personeel te begeleiden en dat verdient interne en externe erkenning.

Reageer op dit artikel