nieuws

Aldi mag eindelijk uitbreiden in Zierikzee

Branche & Bedrijf 982

Aldi mag eindelijk uitbreiden in Zierikzee
Archieffoto: Aldi

ZIERIKZEE – De gemeente gaat meewerken aan plannen van Aldi om de bestaande vestiging in Zierikzee uit te breiden. Daarmee komt een einde aan een langlopend conflict.

Dat meldt de PZC zaterdag. De gemeente hield lange tijd een door Aldi opgesteld nieuw bestemmingsplan tegen om ruimte naast de vestiging aan de Grevelingenstraat bij de winkel te trekken. Volgens het bestaande bestemmingsplan mag daar alleen grootschaligere non-foodverkoop plaatsvinden.

Gedwongen vertrek Super de Boer

De gemeente wilde sinds eind jaren negentig alleen bedrijven als bouwmarkten en meubelzaken toestaan aan de randen van Zierikzee. Dit leidde onder meer tot het gedwongen vertrek van een Super de Boer-supermarkt die zich toch vestigde aan de rand van de plaats. Aldi was echter al aanwezig op de huidige locatie, maar mocht dus niet uitbreiden.

Routing in de winkel verbeterd

De inpandige ruimte die niet mocht worden gebruikt wordt in het nieuwe plan van Aldi verkleind en verplaatst naar de andere kant van het gebouw waardoor de prijsvechter zijn magazijn kan uitbreiden en een nieuwe personeelsruimte kan bouwen. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de routing in de winkel wordt verbeterd.

December in de gemeenteraad

De gemeente gaat het plan van Aldi nu voorleggen aan overlegpartners, waarna het in december in de gemeenteraad moet worden behandeld. Wanneer Aldi precies kan beginnen met uitbreiden is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel