nieuws

Vertraging voor nieuwe Aldi in Hulst

Branche & Bedrijf 1391

Vertraging voor nieuwe Aldi in Hulst

HULST – De nieuwe Aldi in het Zeeuwse Hulst opent vermoedelijk niet voor de eerste helft van 2018 de deuren. Het gaat om een liefst 1700 vierkante meter grote vestiging.

De nieuwe supermarkt staat op het schema voor bouw tussen een garage en de vestiging van Albert Heijn in de plaats. Volgens de oorspronkelijke planning zou deze al dit jaar de deuren moeten openen, maar projectontwikkelaar Gerald Kas vertelt in de Provinciaal Zeeuwse Courant dat dit nu waarschijnlijker pas volgend jaar het geval is.

Aldi heeft de plannen aangepast

Oorzaak van de vertraging is nieuw inzicht bij Aldi, waardoor het plan voor de nieuwe supermarkt is aangepast. Dat moet nu opnieuw worden ingediend bij de gemeente. Hulst heeft nu zes supermarkten. Behalve de bestaande, kleinere, vestiging van Aldi en de al eerder genoemde Albert Heijn, gaat het volgens de Supermarktpocket van Distrifood Dynamics om vestigingen van Emté, Jumbo, Lidl en Spar. In Hulst wonen iets minder dan elfduizend mensen.

Grootte van het pand blijft hetzelfde

‘Gedurende het proces zijn we er achter gekomen dat we met een beter plan kunnen komen’, zegt de projectontwikkelaar in de krant. Over de aanpassingen wil hij niets kwijt. ‘In ieder geval blijft de grootte hetzelfde. In het derde of vierde kwartaal hopen we het plaatje rond te hebben.’

Reageer op dit artikel