nieuws

VCN neemt groothandel De Oude Molen over

Branche & Bedrijf 2997

VCN neemt groothandel De Oude Molen over

ALMELO – Groothandel De Oude Molen wordt overgenomen door Verscentrum Nederland (VCN), onderdeel van Boon Beheer. De overname heeft ook gevolgen voor de formule That’s Fresh.

De overname krijgt per 1 juli gestalte. Ronald Westerhof, directeur van De Oude Molen: ‘Vanaf die dag verdwijnt de naam De Oude Molen ook. Wij gaan met al onze kennis en kunde over kleine retail mee naar VCN.’

‘Overname door VCN kent louter winnaars’

De Oude Molen bestaat ruim veertig jaar en belevert met name in het oostelijke deel van het land supermarkten, rijdende winkels, slijterijen, campingswinkels, speciaalzaken en bedrijfskantines. Volgens Westerhof kent de overname van zijn bedrijf door VCN alleen maar winnaars: ‘De markt waar wij op ons richten wordt steeds interessanter, en het is belangrijk dat je daarbij de juiste prijzen hebt. Voor ons als kleine partij is dat moeilijk. Waar wij dan weer goed in zijn is de taal van de kleine ondernemers spreken.’

Beter inspelen op klant

In een persbericht laten de bedrijven weten: ‘Door deze samenwerking kan er een compleet assortiment worden aangeboden en kan er nog beter worden ingespeeld op de behoefte van de klant. Deze samenwerking biedt gezamenlijke kansen voor het retailsegment te weten: zelfstandige ondernemers, seizoenwinkels en rijdende winkels. Kennis van beide bedrijven wordt gebundeld en daar zullen de klanten van gaan profiteren.’

VCN had al langer behoefte in kleinschalige retail

‘Bij VCN bestaat al langer de behoefte om de kleinschalige retail verder uit te bouwen, aangezien er in deze markt een enorme behoefte is aan een passende logistieke dienstverlening, waaronder het kunnen bestellen en ontvangen per consumenteneenheid. Hierin speelt Boon Beheer als eigenaar van VCN een belangrijke rol. Boon beschikt namelijk over eigen retailformules; Boon’s Markt en MCD en levert aan vaste groothandelsafnemers waaronder de Agrimarkten en diverse zelfstandige ondernemers’, aldus het persbericht.

That’s Fresh mee in organisatie

De Oude Molen was vorig jaar een van de betrokken partijen bij de nieuwe formule That’s Fresh. Die formule wil eind dit jaar rond de vijftien winkels hebben. Momenteel staat de teller op vier. Westerhof: ‘En er lopen momenteel een aantal gesprekken met potentiële ondernemers. We hebben de ambitie om That’s Fresh landelijk in de markt te zetten. Met de overname door VCN hebben we daar ook meer mogelijkheden voor. Ikzelf stap na de overname overigens uit That’s Fresh.’

Over VCN

Verscentrum Nederland bedenkt en ontwikkelt concepten voor het online doen van dagelijkse boodschappen (retail en foodservice) en kopen van maaltijden in de intramurale en extramurale zorg. Met Zorgboodschap bedient VCN de verpleeg-, verzorgingshuizen en geestelijke gehandicapten zorg. Voor de extramurale zorg (o.a. aanleunwoningen, serviceflats en woongroepen) en de retailmarkt heeft VCN Thuisboodschap en Uw Kruidenier geïntroduceerd. Bij VCN werken 300 medewerkers verdeeld over drie vestigingen met een hoofdkantoor in Sassenheim.

Reageer op dit artikel