nieuws

Thuisbezorgd-baas is rijkste jonge miljonair

Branche & Bedrijf 2716

Thuisbezorgd-baas is rijkste jonge miljonair

AMSTERDAM – Jitse Groen, oprichter en ceo van Thuisbezorgd.nl, is volgens maandblad Quote de rijkste Nederlander onder de 40 jaar.

De oprichter van de etenbestel- en bezorgsite Thuisbezorgd is opgeklommen tot de eerste plek van de Quote-lijst van 100 rijkste Nederlanders van onder de veertig. Die lijst verschijnt vandaag in de nieuwste editie van het maandblad, meldt de NOS.

Groen vorig jaar derde

Groen had vorig jaar nog Coolblue-oprichters Pieter Zwart en Paul de Jong voor zich. Na de beursgang van Thuisbezorgd in september vorig jaar staat hij met een door Quote geschat vermogen van €460 miljoen ruim €200 miljoen op hen voor.

Stuk rijker geworden

De rijkste Nederlanders onder de 40 zijn gezamenlijk een stuk rijker geworden. Ze zijn goed voor een vermogen van €2,3 miljard. Dat is maar liefst 45 procent meer dan vorig jaar.

Minder IT-ondernemers in lijst

De ranglijst is gevarieerder dan vorig jaar toen er nog relatief veel IT-ondernemers op de lijst stonden. Dit jaar staan er ook kunstenaars en een aardbeienteler op. Darter Michael van Gerwen wist als enige sporter de lijst te halen. Hij staat op plaats 100 met een geschat vermogen van €7 miljoen.

Weinig vrouwen in rijkenlijst

De lijst wordt vooral gedomineerd door mannen. In totaal staan er vier vrouwen in de lijst, een minder dan vorig jaar. Doutzen Kroes is de rijkste jonge vrouwelijke miljonair. Het  fotomodel heeft een geschat vermogen van €24 miljoen euro waarmee ze op plaats 17 staat. Sylvie Meis, model Lara Stone en kledingontwerpster Marieke Meulendijks zijn de andere jonge vrouwelijke miljonairs.

Reageer op dit artikel