nieuws

Tegenslag voor Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk

Branche & Bedrijf 3552

Tegenslag voor Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk
Archieffoto Distrifood

DEN HAAG – Ondernemer Edward Kornneef mag voorlopig geen Jumbo Foodmarkt bouwen in Naaldwijk. De Raad van State zette woensdag een streep door de plannen.

Dat meldt de lokale editie van het AD. Volgens de Raad van State zou de nieuwe Jumbo Foodmarkt in De Rentmeester in Naaldwijk leiden tot een enorm overaanbod aan supermarktmeters in de plaats in het Westland. Derhalve zal de gemeente Westland zijn huiswerk opnieuw moeten doen. Zowel het bestemmingsplan voor De Rentmeester als de omgevingsvergunning werden door de Raad van State volledig van tafel geveegd.

Eerste ondernemer met een Jumbo Foodmarkt

Ondernemer Koornneef, voorheen een prominente AH-franchiser, moet de eerste ondernemer worden met een Jumbo Foodmarkt. De drie bestaande vestigingen van de formule, in Amsterdam, Breda en Veghel, zijn allemaal filialen. Eind 2016 werd bekend dat Koornneef plannen had voor de opening van een vestiging van de in oppervlakte grootste Jumbo-formule. Het betreft een winkel van 3750 vierkante meter. Enkele maanden eerder werd duidelijk dat Koornneef de overstap maakte van Albert Heijn naar Jumbo.

Protest van verschillende kanten tegen plannen

De nieuwe Jumbo Foodmarkt moet een plek krijgen in het nieuwbouwproject De Rentmeester, naast winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. De bouw is echter niet zonder tegenstanders. Winkeliers en bewoners van het centrum van de plaats protesteerden, terwijl ook de eigenaar van winkelcentrum De Tuinen bezwaar indiende. De procedures waren overigens niet gericht tegen ondernemer Koornneef, maar tegen de besluitvorming van de gemeente.

Ook aantal parkeerplaatsen reden van zorg

De Raad van State maakt zich zorgen over het aantal supermarktmeters, maar stelt ook dat er te weinig parkeerplaatsen zijn opgenomen in het bestemmingsplan. Het is nog niet duidelijk hoe de gemeente Westland reageert op de uitspraak.

Reageer op dit artikel