nieuws

RvS: Hoogvliet mag bouwen in Woudenberg

Branche & Bedrijf 3816

RvS: Hoogvliet mag bouwen in Woudenberg
De nieuw te bouwen vestiging van Hoogvliet. Illustratie: Kolpa Architecten.

WOUDENBERG – Supermarktketen Hoogvliet mag van de Raad van State een nieuwe supermarkt bouwen aan de Kop van Spoorzone in Woudenberg.

Dit blijkt uit een uitspraak die de Raad van State (RvS) van woensdag. De hoogste bestuursrechter verklaarde daarmee een beroep van Winkeliersvereniging DES en de Jumbo’s in Woudenberg en Scherpenzeel ongegrond. Dat plaveit de weg voor nieuwbouw van het filiaal van Hoogvliet en daarmee de verhuizing van het bestaande filiaal.

Gemeente tevreden

Wethouder Gijs de Kruif zegt in De Woudenberger tevreden te zijn met de uitspraak van de RvS. Hij prijst de locatie aan de rand van een bedrijventerrein dat door de verhuizing van Hoogvliet ook verder kan worden doorontwikkeld. Zo kunnen op de locatie die de supermarkt verlaat weer nieuwe bedrijven komen.

Na negen jaar bouwen

Cor Schreuder van Hoogvliet Beheer benadrukt de zorgvuldigheid waarmee de plannen zijn gemaakt. ‘De bezwaarmakers zijn op alle punten in het ongelijk gesteld. Na negen jaar plannen maken, kunnen we nu eindelijk gaan bouwen en openen we volgend jaar een nieuwe Hoogvliet, in een modern gebouw met een up to date formule’, zegt hij in de krant.

Winkeliers maken zich zorgen

Winkeliersvereniging DES, een van de bezwaarmakers, benadrukt dat hun bezwaar niet tegen Hoogvliet was gericht maar tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Nu dat verruimd is, maken de winkeliers zich zorgen over verdere ontwikkelingen op het bedrijventerrein. ‘Het is van groen met kantoren naar een bestemming gegaan waar veel meer mogelijk is tot aan een supermarkt aan toe. Die verruiming vinden wij niet wenselijk.’

Hoogvliet op prominente zichtlocatie

De nieuwe supermarkt krijgt een prominente plek bij de entree van de plaats. Het pand wordt zo ontworpen dat auto’s van parkerende klanten niet vanaf de openbare weg zichtbaar zijn, meldde Hoogvliet eerder. Zo komt er een parkeerdek voor 100 auto’s en een parkeerterrein voor nog eens 84 auto’s achter de supermarkt. Laden en lossen gaat inpandig gebeuren.

Reageer op dit artikel