nieuws

Rabobank gaat geldautomaten bewaken

Branche & Bedrijf 984

Rabobank gaat geldautomaten bewaken
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

AMSTERDAM – Beveiligers moeten de golf aan plofkraken op geldautomaten van de Rabobank stoppen. Andere banken nemen nog geen maatregelen.

Dat meldt het AD. Ook supermarkten liepen de afgelopen jaren enorme schade op door plofkrakers. Vooral vestigingen van Albert Heijn waren het doelwit van criminelen. Rabobank gaat beveiligers vooral inzetten bij geldautomaten die zijn gevestigd bij appartementencomplexen en op rustige plekken. Bij de overige geldautomaten zal vaker worden gesurveilleerd. Ook zullen geldautomaten die in de nachtelijke uren amper worden gebruikt worden afgesloten met bijvoorbeeld een rolluik.

Steeds krachtigere explosieven

Het is vooral de inzet van steeds krachtigere explosieven die zorgen baren bij Rabobank en bij de autoriteiten. Vorige week moest nog een aantal woningen in Doetinchem worden ontruimd na een poging tot een plofkraak. Bij Albert Heijn lijkt de golf aan plofkraken een beetje afgelopen. Waar het in 2016 schering en inslag was dat criminelen probeerden een inpandige geldautomaat bij een vestiging van Albert Heijn te kraken, zo moeten we nu al terug naar januari om een zaak te vinden.

Kraak op AH in ‘s-Gravendeel

Eerder deze week leek het er even op dat bij de Albert Heijn in ‘s-Gravendeel een kraak had plaatsgevonden met als doel de geldautomaat. Het bleek de criminelen hier echter om de voorraad tabak te gaan.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

 

Reageer op dit artikel