nieuws

Plofkraak bij AH Mahu is overval (update)

Branche & Bedrijf 2327

Plofkraak bij AH Mahu is overval (update)
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

‘S-GRAVENDEEL – De Albert Heijn van AH-ondernemer Jack Mahu in ‘s-Gravendeel is vannacht slachtoffer geworden van een overval.

Eerder werd ook nog rekening gehouden met een plofkraak, maar daar blijkt geen sprake van, aldus operationeel manager Fred Kriekaard van AH.  ‘Er zijn namelijk geen explosieven gebruikt. Het gaat om een bende die met geweld de glaspanelen van de winkel heeft uitgelicht. Ze hebben met dekbedhoezen veel sigaretten buitgemaakt. De winkel is een bende, maar ik ben allang blij dat er geen medewerkers bij betrokken zijn geweest’, aldus Kriekaard tegenover het AD.nl.

Boos en gefrustreerd

Ondernemer Mahu, die de zaak in ‘s-Gravendeel eind vorig jaar overnam van AH-franchiser Cees van der Poel, is kwaad. ‘Ik ben boos en gefrustreerd. We zijn drie kwartier te laat opengegaan. De klanten hebben er gelukkig wel begrip voor’, aldus Mahu tegenover het AD.   De daders vluchtten in twee auto’s, ramden een politiewagen en richtten tijdens de vlucht een vuurwapen op de politie, waarna die schoot.

Plofkraak of ramkraak

Omdat de daders over twee auto’s beschikten, wist de politie aanvankelijk niet of het om een ramkraak dan wel plofkraak ging. ‘Misschien wilden ze de pui wel rammen met een van de auto’s’, aldus een politiewoordvoerder vanochtend vroeg nog.

Eén verdachte gepakt

Eén van de verdachten is inmiddels gepakt. De rest is  nog voortvluchtig. De politie sloot vanochtend de A16  in beide richtingen af tussen knooppunt Klaverpolder en ‘s-Gravendeel. Dat gebeurde om nader onderzoek te kunnen doen.

Reageer op dit artikel