nieuws

Pasen zorgt voor sterk april in supermarkten

Branche & Bedrijf 1834

Pasen zorgt voor sterk april in supermarkten
Foto: Shutterstock

DONGEN – Pasen leverde een stevige bijdrage aan een omzetstijging voor de Nederlandse supermarkten van 4,4 procent in de maand april. Als naar de eerste vier maanden van dit jaar als geheel wordt gekeken komt de omzetstijging uit op 1,7 procent.

Dat blijkt uit cijfers die door onderzoeksbureau GfK naar buiten zijn gebracht. De supermarktomzet is in april gestegen naar €2,74 miljard, een toename in absolute zin van €12 miljoen ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden.Per kassabon werd er in april 9 procent meer afgerekend.

Laat Pasen zorgt voor verschuiving

Pasen viel dit jaar een stuk later dan vorig jaar, wat voor een verschuiving van de omzet van maart naar april zorgde. Daarom is het ook goed om te kijken naar de eerste vier maanden van dit jaar als geheel. Daarin zetten de Nederlandse supermarkten tot nu toe €11,39 miljard om, tegen €11,20 miljard in dezelfde periode in 2016.

Nog goede maanden nodig om stijging te evenaren

Met deze toename van 1,7 procent in de eerste vier maanden van 2017 heeft de supermarktsector nog enkele goede maanden nodig om het groeicijfer over de eerste zes maanden van 2016 minimaal te overtreffen. Vorig jaar kwam omzetstijging, toen gerapporteerd door GfK, in het eerste halfjaar uit op  2,5 procent.

Reageer op dit artikel