nieuws

Ook AH geeft loonsverhoging in dc’s zonder cao

Branche & Bedrijf 2280

Ook AH geeft loonsverhoging in dc’s zonder cao
Archieffoto: ANP

ZAANDAM – Albert Heijn geeft het personeel van zijn distributiecentra per direct een loonsverhoging van 1,75 procent. Dit gebeurt zonder dat er overeenstemming is over een nieuwe cao.

Albert Heijn volgt daarmee het voorbeeld van Jumbo. Het bedrijf uit Veghel besloot enkele weken geleden al besloot een loonsverhoging door te voeren zonder akkoord met de vakbonden over een nieuwe cao. In het geval van Jumbo ging het daarbij om 1,5 procent. Anders dan Jumbo, dat voortaan met de eigen ondernemingsraad over de collectieve voorwaarden wil praten, staat AH nog wel open voor verdere gesprekken met de bonden.

Niet alleen loonsverhoging

AH maakte bekend dat het niet alleen de lonen verhoogd. Ook wordt het werk voor oudere medewerkers minder belastend gemaakt. De vakbonden eisten meer verbeteringen. Albert Heijn zegt het personeel hiermee in ieder geval duidelijkheid te willen geven en zijn beloftes te willen nakomen.

Nieuw hoofdstuk in langerlopend conflict

Het is een nieuw hoofdstuk in de inmiddels al bijna twee maanden lopende zaak rond nieuwe cao’s voor de distributiecentra van supermarkten. Vooral bij Jumbo escaleerde het conflict de afgelopen periode behoorlijk met stipheidsacties, stakingen en oplopende irritaties tussen de directie van Jumbo.

Ook bij Albert Heijn waren er acties

De zaak rond de cao voor de distributiecentra van Albert Heijn stond de afgelopen weken wat in de schaduw van het conflict bij Jumbo, maar kent veel van dezelfde problemen. De afgelopen maand waren er ook bij Albert Heijn acties. De eenzijdige loonsverhoging bij Jumbo kon niet bepaald rekenen op goedkeur van de bonden.

Reageer op dit artikel