nieuws

Omstanders grijpen overvaller Lidl

Branche & Bedrijf 1713

Omstanders grijpen overvaller Lidl

ALPHEN AAN DEN RIJN – Omstanders hebben maandagavond een overvaller van een Lidl in Alphen aan den Rijn in de kraag gevat. Een tweede verdachte is ontkomen.

Rond 18.30 kwamen twee mannen het filiaal van Lidl aan de Ouvertureweg binnen. De twee mannen bedreigden de medewerkers met een mes en eisten geld. In de winkel aanwezige klanten wisten een van de twee mannen te overmeesteren en hebben de overvaller later aan de toegesnelde politie overgedragen, meldt Politie.nl.

Tweede overvaller ontkomen

De tweede dader wist ondanks een zoekactie van de politie te ontvluchten. Vooralsnog is het onbekend of de politie hem wist te pakken. Het zou om een blanke man met donker haar gaan. Hij droeg een zwarte sjaal en een zwarte trui. Het is onbekend of hij bij de overval iets heeft buitgemaakt.

Opgepakte dader komt uit Alphen

De opgepakte man, een 19-jarige inwoner van Alphen, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Ook getuigen, en de omstanders die de overvaller aanhielden, hebben daar hun verhaal gedaan. Vanwege de impact is slachtofferhulp ingeschakeld.

Klanten grijpen vaker in

Het is de tweede keer in korte tijd dat klanten een overvaller overmeesteren. Afgelopen zaterdag werd de Spar-vestiging van franchisenemer Espelo in Nijmegen overvallen. Ook daar wisten klanten na een korte achtervolging de dader te grijpen.

Reageer op dit artikel