nieuws

Personeel zelfstandige supers geeft baas 8

Branche & Bedrijf 1138

Personeel zelfstandige supers geeft baas 8

WOERDEN – De medewerkers van zelfstandige supermarktondernemers geven hun werkgever gemiddeld een acht. Het betreft wel medewerkers van de betere supermarkten, die hebben gestreden om de Vakcentrumprijs ‘Zelfstandige Ondernemers Onderscheiden Zich (ZO2Z)’

Het onderzoek is onder ruim 3000 medewerkerw gehouden van de 200 bedrijven die zich hebben ingeschreven voor de prijs. Het Vakcentrum: ‘De medewerkers geven hun werkgever gemiddeld een 8. Zeven op de tien werknemers beveelt hun werkgever ook aan in het eigen netwerk.’

Tevreden over arbeidsvoorwaarden

In het onderzoek werd onder andere gevraagd naar de tevredenheid over de arbeidsvoorwaarden, de werksfeer en de ontwikkelingsmogelijkheden. ‘Op alle aspecten tonen de medewerkers zich tevreden. Met name het plezier in het werk scoort uitstekend.’

Baas zorgt voor de werksfeer

‘Over het algemeen is er weinig verschil in betrokkenheid bij de winkel. Vanzelfsprekend worden vaste krachten meer betrokken bij veranderingen. Ook de parttimers en hulpkrachten zijn het over het overgrote deel eens met de stelling dat hun leidinggevende bijdraagt aan een goede werksfeer en op  een goede manier leiding geeft. Het overgrote deel van de respondenten geeft aan dat men tevreden is over het salaris afgezet tegen vergelijkbare functies in andere organisaties’, aldus het Vakcentrum.

Baas doet financiële bijdrage

Bijna iedere onderneming (volgens het onderzoek 92%) doet een financiële bijdrage in de kosten van opleidingen en cursussen. Morgen maakt het Vakcentrum de winnaar van de prijs bekend.

Reageer op dit artikel