nieuws

Lidl-medewerkers vastgebonden bij overval

Branche & Bedrijf 2223

Lidl-medewerkers vastgebonden bij overval

SAS VAN GENT – Bij een overval op een filiaal van Lidl in Sas van Gent zijn medewerkers vastgebonden en hebben onder bedreiging geld uit de kluis moeten halen.

De vermoedelijk twee overvallers sloegen even voor 8.00 uur ’s ochtends toe. De overval had even voor openingstijd van het Lidl-filiaal plaats. Ze verrasten een chauffeur die aan het laden en lossen was. Onder bedreiging met vermoedelijk een vuurwapen dwongen ze de man de winkel in te gaan waar ook al andere medewerkers aanwezig waren. Dit meldt Hvzeeland.nl. 

Lidl-medewerkers vastgebonden en geslagen

De in de winkel aanwezige medewerkers werden met tie-wraps vastgebonden en bedreigd en zijn naar de kantine geleid. Een van de medewerkers is vervolgens gedwongen geld uit de kluis te halen. De hoogte van de buit is niet bekend gemaakt.  Zowel medewerkers als de chauffeur werden geslagen en raakten daardoor licht gewond.

Helikopter

De overval duurde al met al nog geen vijf minuten, meldt Omroep Zeeland. Nadat de overvallers de kluis hadden leeggehaald kozen ze het hazenpad via een achter de winkel gelegen brandgang en zijn er vervolgens vermoedelijk in een donkere auto vandoor gegaan. De politie zette de omgeving van de supermarkt af en zocht met een hond naar sporen. Ook is een politiehelikopter ingezet die zocht naar een ‘donkere auto’.

Klopjacht zonder resultaat

Omdat de overvallers met een Belgisch accent spraken, zijn verschillende grensovergangen gesloten en zijn daar controles uitgevoerd. Ook is de Belgische politie ingeseind. Dit bleek tevergeefs, de twee zijn spoorloos. Grensplaats Sas van Gent ligt in Zeeuws-Vlaanderen op nog geen steenworp  van de grens met onze Zuiderburen.

De politie verzoekt eventuele getuigen om zich te melden.

Reageer op dit artikel