nieuws

Klanten pakken overvaller Spar

Branche & Bedrijf 1027

Klanten pakken overvaller Spar
Bron: Flickr/Creative Commons

NIJMEGEN – Klanten van een vestiging van een Spar in Nijmegen hebben na een korte achtervolging een overvaller aangehouden die het had gemunt op de kassa.

De Spar van franchiseondernemer Espelo werd zaterdagmiddag rond 15.05 overvallen. De overvaller schreeuwde bij de kassa om geld maar maakte niets buit, meldt De Gelderlander.

Verborgen wapen

De dader- volgens de politie een 16-jarige jongen-  deed alsof hij een wapen had verborgen in een zak die hij over zijn hand had getrokken. De medewerkers kregen echter de kassa niet open door een storing. De overvaller bleef daarop schreeuwen en tegen het kassablok schoppen. Maar hij oogde erg onzeker, zegt bedrijfsleider Gavin Donnely in de krant.

Overvaller is buurtbewoner

Bovendien zegt hij dat de hij en de medewerkers de jongen kennen. Hij woont in de buurt en is klant bij de buurtsuper. Donnely dacht mede daardoor dat het om een grap ging. Dat bleek als snel niet het geval te zijn omdat de jongen erg agressief was. Volgens de bedrijfsleider mogelijk door drugsgebruik.

Klanten achtervolgen overvaller

Op een gegeven moment, toen de jongen niet oplette, trok Donnely de zak van zijn hand en toen bleek dat hij geen wapen had. Vervolgens jaagden de medewerkers de jongen uit de winkel, waarop drie klanten per auto de achtervolging hebben ingezet. Ze reden hem circa tweehonderd meter verderop klem, hielden hem aan en droegen hem over aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

Politie bedankt achtervolgende klanten

De politie heeft de heldhaftige klanten op Facebook bedankt voor hun kordate optreden. ‘Nadat de overvaller zonder buit naar buiten liep hebben de getuigen ingeschat dat de overvaller geen wapen had. Hierop hebben ze de verdachte tegengehouden en de politie gebeld. Alle credits gaan dus naar deze getuigen!’, aldus de politie op Facebook.

Niet achtervolgen

Een politiewoordvoerder noemt in de krant hun ingrijpen enerzijds heldendaad. Anderzijds adviseert hij om toch maar niet achter een overvaller aan te gaan. Want als die wel gewapend blijkt te zijn, kan het heel anders aflopen, aldus de woordvoerder.

 

Reageer op dit artikel