nieuws

Edwin Blom (ex-Campina) stapt in Mini-Brew

Branche & Bedrijf 2689

Edwin Blom (ex-Campina) stapt in Mini-Brew

UTRECHT – Edwin Blom, voormalig directielid Campina en Grolsch is benoemd tot CEO van mini-Brew, een startup die laagdrempelige brouwmachines op de markt brengt.

Mini-Brew heeft in een laatste investeringsronde een bedrag van €2,45 miljoen opgehaald. ‘Ik ben één van die investeerders én ga aan de slag als CEO’, aldus Blom. Kern van de propositie is een volledig geautomatiseerde brouwmachine en de daarbij behorende verkoop van brouwingrediëntenpakketten. Het apparaat is op de markt voor €999,- De amateur-brouwer kan op een app het brouwproces van minuut tot minuut volgen. Volgens Blom mikt het apparaat naast Nederland, vooral ook op de exportmarkt. ‘Daar waar speciaalbier niet makkelijk verkrijgbaar is, is de Mini-Brew een uitkomst.’

Blom deed bier-ervaring op bij Grolsch

Blom heeft zijn sporen verdiend in de Nederlandse food. Na zeven jaar voor Grolsch te hebben gewerkt ging Blom in 2015 aan de slag voor FrieslandCampina als directeur Directeur Sales and Shopper Marketing. Blom begon bij Grolsch als directeur retail in juni 2008, waarna hij in februari 2011 werd benoemd tot directeur verkoop voor zowel de Grolsch retail als horeca-organisatie. Voordat Blom bij Grolsch in dienst trad, vervulde hij diverse marketing- en salesfuncties bij Beiersdorf en Pepsico. Bij FrieslandCampina is hij opgevolgd door Menno Oosterhoff.

Reageer op dit artikel