nieuws

Dirk krijgt prijs voor beste folder

Branche & Bedrijf 2260

Dirk krijgt prijs voor beste folder
De winnaars van De Beste Folder Awards

AMSTERDAM – De reclamefolder van supermarktketen Dirk is bij de Beste Folder Awards 2017 uitgeroepen tot beste folder in de categorie Nationaal Food.

De folder van Dirk haalde een bijzonder hoge score in de categorie Nationaal Food bij de Beste Folder Awards 2017. Dit meldt website Debestefolder.nl. Met een door consumenten gemiddeld gegeven eindcijfer 8,33  steekt de supermarktketen met kop en schouders boven alle deelnemende folders uit. De keten kreeg de award tijdens de 21e editie van het Brievenbusreclame Congres en is daarmee de opvolger van Plus.

Aanbiedingen in folder

Dirk behaalde zijn winst met name op aspecten in de folder zoals ‘scherpste aanbiedingen’ en ‘bevat producten die ik wil kopen’. De ook genomineerden Lidl en Plus behaalden respectievelijk een 8,16 en 8,06 als eindscore. Daarmee scoorden beide ketens ook hoog. In andere categorieën werd maximaal een 7,9 gehaald.

Andere categorieën

Beddenspecialist Tempur won met een 6,56 de titel ‘Beste Folder Award Merken’. En Intratuin won met een 7,9 voor het derde jaar op rij de ‘Beste Folder Award Nationaal Non-Food’. De publieksprijs, die dit jaar voor de 5e keer is gehouden, is een initiatief van de DDMA Businessgroep Verspreidingen. Adviesbureau Q&A voert jaarlijks de ‘Beste Folder Awards’ verkiezing uit.

Beoordeling op acht aspecten

In de afgelopen weken hebben ruim 55.000 consumenten via www.debestefolder.nl gestemd op hun favoriete folder. De 58 deelnemende folders zijn door hen beoordeeld op acht aspecten zoals scherpste aanbiedingen, bevat producten die de consument wil kopen, informatief, overzichtelijk, biedt inspiratie, leukste producten, leesformaat en aantrekkelijkheid van de folder. Op basis van deze aspecten en het aantal beoordelingen zijn de winnaars van de ‘Beste Folder Awards’ verkozen.

Reageer op dit artikel