nieuws

Celstraf en dwang-tbs voor Jumbo-overvaller

Branche & Bedrijf 781

Celstraf en dwang-tbs voor Jumbo-overvaller
Foto: Shutterstock

DEN BOSCH – De man die vorig jaar mei een Jumbo-supermarkt in Eindhoven overviel moet vijftien maanden de cel in en krijgt daarna dwang-tbs.

Dat meldt Brabants Dagblad. De 48-jarige overvaller was pas twee weken uit de tbs-kliniek toen hij alweer zijn eerste overval pleegde. De Jumbo was daarna alweer de derde, zo meldt de krant. Uit het verleden nam de man al een stevig strafblad mee en hij verbleef eerder al jarenlang in tbs-klinieken. Zijn vrijlating nu blijkt van relatief korte duur.

Buit van tweehonderd euro

De 48-jarige Sasa M. kwam de supermarkt binnen en bedreigde een 17-jarige caissière door zijn hand onder het shirt te houden en te beweren over een pistool te beschikken. Met tweehonderd euro uit de kassa maakte de man zich uit de voeten.

Tbs met dwangverpleging op initiatief OM

De tbs met dwangverpleging kwam min of meer als een verrassing. Deskundigen gaven geen advies, maar het Openbaar Ministerie eiste het naast de celstraf toch en de rechtbank ging hierin mee. De maatschappij verdient volgens de rechtbank bescherming tegen de man.

Reageer op dit artikel