nieuws

Assense AH wederom doel tabaksdieven

Branche & Bedrijf 899

Assense AH wederom doel tabaksdieven

ASSEN – De vestiging van Albert Heijn in de wijk Peelo in Assen is voor de tweede keer in korte tijd doelwit geweest van tabaksdieven.

De krakers sloegen in de nacht van donderdag op vrijdag toe en maakten een onbekende hoeveelheid sigaretten buit, meldt de Asser Courant.  Ze kwamen binnen door een raam in te rammen bij de voordeur van de supermarkt van franchiser Richard Hillenga. Die was juist verstevigd na een inbraak op 11 april toen de deur met een koevoet is opgebroken.

Geen fort

Franchiser Richard Hillenga verzucht in de krant dat hij niet weet wat hij verder nog moet doen om de inbrekers buiten te houden. Hij zegt moeilijk een fort te kunnen maken van zijn winkel. ‘Als ze binnen willen komen, lukt dat op de een of andere manier toch wel. Maar ik baal hier natuurlijk wel enorm van.’

Dit keer gemunt op shag

Net als de vorige keer hadden de tabaksdieven het gemunt op de kast met sigaretten bij de servicebalie. Dit keer kozen ze er voorlag voor shag mee te nemen, een maand gelden waren dat vooral de sigaretten. Hillenga had naar aanleiding van de eerste kraak al sterkere rolluiken voor de kast besteld. Die arriveren echter pas deze week.

Waarschijnlijk zelfde tabaksdieven

De AH van Hillenga ging vrijdag gewoon open maar de servicebalie was tot 11.00 uur gesloten vanwege politieonderzoek. Er wordt vermoed dat het om dezelfde daders gaat als de vorige keer. ‘Er zijn in elk geval  weer bewakingsbeelden van de inbraak, die worden onderzocht door de politie’, aldus Hillenga.

Reageer op dit artikel