nieuws

Almere overweegt sociale supermarkt

Branche & Bedrijf 1036

Almere overweegt sociale supermarkt

ALMERE – De gemeente Almere wil een sociale supermarkt.

De PvdA en Leefbaar Almere organiseerden deze week een miniconferentie om ideeën hierover uit te wisselen en te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden meldt Omroep Flevoland.

Vergelijkbare supermarkten elders

Daarbij werd ook gekeken naar hoe het werkt bij vergelijkbare supermarkten in andere plaatsen, zoals Rotterdam en Helmond. Het onderwerp komt later dit jaar op de agenda van de Politieke Markt.

In Vlaardingen samenwerking met Jumbo

Ook in Vlaardingen is eerder dit jaar een sociale supermarkt geopend. Deze heeft een assortiment van circa 1500 producten. Initiatiefnemer Eric Dijkhuizen is een samenwerking aangegaan met lokale vestigingen van Jumbo en MCD. Die leveren het grootste deel van de 1500 producten tegen gereduceerde prijzen. Het assortiment bestaat vooral uit huismerken van de twee formules.

Al meer initiatieven in Almere

In Almere zijn al diverse initiatieven, zoals het Voedselloket Almere en Coalitie Buitengewoon die minima helpen met boodschappen meldt Omroep Flevoland verder. De gemeente zoekt nu manieren om die krachten te bundelen omdat dit efficiënter en goedkoper is. De conferentie was hiertoe een eerste aanzet.

Reageer op dit artikel