nieuws

‘AH doet aan leeftijdsdiscriminatie’

Branche & Bedrijf 2418

‘AH doet aan leeftijdsdiscriminatie’

NIJMEGEN – Het College voor de Rechten van de Mens heeft Albert Heijn schuldig bevonden aan leeftijdsdiscriminatie. De supermarktketen vroeg in Nijmegen in vacatures ten onrechte om scholieren en studenten.

De klacht was ingediend door een Nijmeegs bureau dat opkomt voor gelijke rechten, zo meldt dagblad De Gelderlander. Gevolgen heeft de uitspraak overigens niet. Het College voor de Rechten van de Mens is geen rechtbank en kan geen sancties opleggen. In deze specifieke klacht werd AH verweten bij filialen in Nijmegen te vragen om ‘scholieren’ en ‘jongeren van 16 of 17 jaar’. Dit is volgens het college niet toegestaan. De uitspraak wordt volgens de krant over enkele dagen gepubliceerd.

AH ontkent discriminatie

Albert Heijn stelt dat de advertenties helemaal niet discriminerend zijn. Volgens de keten leert de ervaring dat vooral jongeren op de baantjes solliciteren. Volgens het bedrijf staat het iedereen vrij om te reageren en worden alle brieven ‘zonder aandacht voor leeftijd in behandeling genomen, zo reageert AH in de krant.

Reageer op dit artikel