nieuws

VVD wil alternatieve super in Koornneef-pand

Branche & Bedrijf 1394

VVD wil alternatieve super in Koornneef-pand

KWINTSHEUL – De VVD wil dat de gemeente Westland onderzoekt of er een alternatieve supermarkt kan komen in een in Kwintsheul nieuw gebouwd supermarktpand van Jumbo-ondernemer Edward Koorneef.

De fractie van de liberalen denkt daarbij aan een supermarkt waarbij vrijwilligers, lokale zorginstellingen en een ondernemer gezamenlijk een rendabele supermarkt runnen. De VVD verwijst daarbij naar diverse projecten in het land waar op die manier een supermarkt behouden bleef in een relatief klein dorp. Dit meldt website Het Hele Westland. Kwintsheul telt zo’n 3600 inwoners Ze doen het voorstel in een brief aan het college van B&W waarin ze vragen naar de stand van zaken omtrent het supermarktpand van Koornneef.

Plannen Koornneef onbekend

Na een brand in 2012 in destijds zijn vestiging van Albert Heijn bouwde Edward Koornneef na veel vijven en zessen en vergunning-perikelen een nieuw supermarkpand in het dorp .De bouw startte 2015 en eind 2016 is het pand opgeleverd. Sindsdien staat het leeg. Wat voor plannen de vorig jaar van Albert Heijn naar Jumbo overgestapte supermarktondernemer met het pand heeft, is onbekend.

Inwoners zijn het zat

Kwintsheul zit ondertussen al vijf jaar zonder supermarkt. De inwoners zijn het dralen van Koornneef  zat. In februari is door actiegroep Kwintsheul werk aan de winkel in het dorp een flyer verspreid met het opschrift ‘Kies uw supermarkt’. Daarmee wilden ze onder meer peilen welke supermarkt de inwoners van Kwintsheul het liefst willen. Hoogvliet kreeg veruit de meeste stemmen (240), Lidl staat (115) staat op twee, gevolgd door Jumbo (92) en AH (52). De actiegroep nam contact op met diverse ketens en volgens hen ‘weet niemand dat er een supermarkt te huur staat’. Volgens de actiegroep talmt Koorneef uit concurrentieoverwegingen nu hij van AH naar Jumbo is overgestapt.

Gele kaart

In de flyer worden de inwoners bovendien opgeroepen in actie te komen met een Gele Kaart-actie. Het was de bedoeling de Gele kaarten op 13 april aan te bieden aan de burgemeester en aan ondernemer Koornneef. ‘Dit gaat niet door’, meldt Kwintsheul werk aan de winkel  op zijn Facebookpagina. Zowel Koorneef als de burgemeester laten verstek gaan en de actiegroep zegt een nieuwe datum te gaan prikken.

Reageer op dit artikel