nieuws

Voormalig restaurant Jan Meurs in vlammen

Branche & Bedrijf 2111

Voormalig restaurant Jan Meurs in vlammen

TILBURG – Restaurant Etenstijd in Tilburg is door brand verwoest.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren 175 gasten in Etenstijd aanwezig, zo meldt de site Missethoreca.nl. Alle gasten en personeelsleden wisten naar buiten te komen.  Het pand moet als verloren worden beschouwd. Etenstijd beschikte over twee verdiepingen ruim 620 zitplaatsen en werkte met buffetten.

All you can eat

Het restaurant en de bijzondere formule werden ooit bedacht door voormalig Jumbo-ondernemer Jan Meurs en zijn vrouw Anita. Samen met hun zoon startten zij in 2006 de zaak die het zogenoemde all you can eat-principe als een van de eerste in Nederland hanteerde.

Vaste uurprijs

Etenstijd was een eetgelegenheid waarbij voor een vaste uurprijs onbeperkt kon worden gegeten. De kaart was uitgebreid en varieerde van kotelet tot krokodil. Vanaf de opening begin april ontving Etenstijd 2500 gasten per week. ‘Met deze formule richten we ons op alle doelgroepen, van chic tot casual. Voor de echte wijnliefhebber hebben we bijvoorbeeld een fles Petrus voor 750 euro op de kaart staan’, aldus Meurs destijds tegen Misset Horeca.

2013 verkocht

Het restaurant werd in 2013 aan ondernemers die in Breda, Roermond, Rotterdam en Papendrecht vier sushi- en wokrestaurants hebben, maar het vastgoed bleef in handen van Anita Meurs.

Reageer op dit artikel