nieuws

Verdachten gewelddadige overval Coop gepakt

Branche & Bedrijf 917

Verdachten gewelddadige overval Coop gepakt

TIEL – De politie heeft na eerdere aanhoudingen, opnieuw twee mannen opgepakt die worden verdacht van een zeer gewelddadige overval op een filiaal van Coop in Tiel.

De twee mannen, beiden afkomstig uit Tiel, zijn vorige week aangehouden, meldt De Gelderlander. Ze worden ervan verdacht medeplichtig te zijn aan een gewelddadige overval die vrijdag 25 september rond 20.00 uur plaats had bij de Coop aan de Wilhelmina Druckerstraat. Hierbij werden meerdere medewerkers bedreigd met één of meerdere vuurwapens. Met een wapen op haar gericht, moest de bedrijfsleider de kluis openen. Het lukte de overvallers om €18.940 buit te maken. Ze namen het geld volgens de politie in twee sporttassen mee.

Totaal vier man gepakt

Met de aanhouding van de twee jongemannen uit Tiel staat de teller van aangehouden verdachten inmiddels op vier. De eerste verdachte werd direct na de overval gepakt door een agent die op weg was naar een andere klus en die door ooggetuigen was gewaarschuwd. De andere overvallers wisten toen te ontkomen.

Drie jaar cel voor overval Coop

Deze 19-jarige man die direct na de overval werd opgepakt, is al voor de rechter geweest. Hij zit inmiddels een celstraf van drie jaar uit. Februari van dit jaar wist de politie, mede dankzij het regionale TV-programma Bureau GLD, een tweede 19-jarige verdachte aan te houden. Evenals de andere verdachten is hij afkomstig uit Tiel.

Meer mensen betrokken

De politie vermoedt dat er nog meer mensen betrokken zijn bij de overval of er weet van hadden. De politie leidt dat onder meer af aan de vindplaats van de vluchtauto, een gestolen Volkswagen Golf met valse kentekenplaten. Inwoners die denken meer informatie te hebben over de overval worden verzocht zich te melden.

Reageer op dit artikel