nieuws

Supermarkten grappen er op los op 1 april

Branche & Bedrijf 6859

Supermarkten grappen er op los op 1 april

DOETINCHEM – Supermarktketens hebben afgelopen zaterdag diverse 1 april-grappen uitgehaald. Onder meer Hoogvliet, Plus, Jumbo en Dirk probeerden hun klanten voor de gek te houden.

Hoogvliet lanceerde op 1 april een ‘nieuwe, nog snellere thuisleverservice’, zo stond in een persbericht dat de keten eerder in de week stuurde. Zorgvuldig werd de datum, 1 april, vermeden in het stuk. De thuisleverservice van Hoogvliet zou Ab gaan heten en vanaf vandaag actief zijn in de Haagse wijk Ypenburg. Ab is volgens Hoogvliet een winkelwagen voorzien van radar- en Kinect-camera’s die zijn weg naar het afleveradres vindt dankzij GPS-tracking. Met onderstaande YouTube-video introduceerde Hoogvliet de kar.

Klanten die interesse hadden om direct deel te nemen aan de test met Ab in Ypenburg, konden zich via de website van Hoogvliet aanmelden, en zij zullen zaterdag ongetwijfeld een bericht hebben gehad, waarin staat dat ze zich hebben laten beetnemen. Met een tweede video, geplaatst op 1 april, werd de grap uit de doeken gedaan.

Plus: zelf bezorger kiezen

E-commerce blijkt een populair onderwerp bij de 1 april-grappen. Ook de geintjes van Plus en Jumbo hadden te maken met het thuisbezorgen en afhalen van boodschappen. Volgens Plus zouden klanten voortaan hun eigen bezorger kunnen kiezen. ‘Niet alleen kiezen wanneer je boodschappen bezorgd worden, maar ook nog eens door wie? Dat kan! Vanaf dit weekend bieden wij op www.plus.nl/info-kies-je-bezorger een extra service aan: kies je eigen bezorger. Met deze service kun je heel gemakkelijk kiezen wie jouw boodschappen komt bezorgen. Dat maakt online bestellen nog leuker toch :)?’, luidde de tekst op de Facebookpagina van Plus.

Niet alleen kiezen wanneer je boodschappen bezorgd worden, maar ook nog eens door wie? Dat kan! Vanaf dit weekend bieden wij op www.plus.nl/info-kies-je-bezorger een extra service aan: kies je eigen bezorger. Met deze service kun je heel gemakkelijk kiezen wie jouw boodschappen komt bezorgen. Dat maakt online bestellen nog leuker toch :)?

Geplaatst door PLUS Supermarkt op woensdag 29 maart 2017

Zaterdag kwam de aap uit de mouw: ‘Je eigen bezorger kiezen is op dit moment nog even een brug te ver voor PLUS. Jammer he ;)? Gelukkig zijn we constant bezig met de ontwikkeling van plus.nl en de app, dus wie weet komt deze service er in de toekomst alsnog. Voor nu kun je natuurlijk gewoon blijven genieten van het gemak dat online bestellen te bieden heeft.’

Jumbo: PUP aan huis

Diverse Jumbo-winkels plaatsten onderstaand filmpje op hun Facebookpagina’s waarin werd verteld dat klanten voortaan thuis een Pick Up Point konden openen namens Jumbo. De beloning: 5 procent van het bedrag per bestelling.

Hallo volgers,Vanaf 10 april hebben wij een nieuwe service voor u!Bekijk snel het filmpje!

Geplaatst door Jumbo van der Hoek op zaterdag 1 april 2017

Dirk: contactloze muntsloten

Dirk rept in zijn 1 april-grap over de mogelijkheid om een winkelwagen te pakken zonder muntje. ‘Geen muntje op zak? Geen probleem! Dirk introduceert contactloze muntsloten op alle winkelwagentjes: Even je bankpas op het slot en je hebt je borg van 50 cent zo betaald. Bij het inleveren weer even je pasje erop en de 50 cent komt weer retour op je rekening. Supersimpel toch?’

Dirk 1 april grap

Ook ondernemers grappen op 1 april

Behalve de ketens hielden ook diverse supermarktondernemers hun klanten voor de gek op 1 april. Zo kondigde Spar-ondernemer Chiel Leenders uit Zevenaar aan voortaan kleine bestellingen met een drone te gaan bezorgen. Met een kort filmpje liet hij zien hoe dit in zijn werk zou gaan.

SPAR drone bezorgservice

NIEUW BIJ ONSAls alleréérste supermarkt van heel Nederland presenteren wij met trots onze nieuwe drone bezorgservice.Na veelvoudig testen is onze bezorgservice nu nog efficiënter en veel milieubewuster#spar#uniek#drones#toekomstvisie#waaranders

Geplaatst door SPAR Leenders Zevenaar op vrijdag 31 maart 2017

Reageer op dit artikel