nieuws

SuperBuddy van start in Utrecht

Branche & Bedrijf 1478

SuperBuddy van start in Utrecht
Een buddy in actie elders in het land. Archieffoto: Distrifood

UTRECHT – Het online bezorgplatform voor boodschappen SuperBuddy is vandaag gestart in Utrecht. Het is na Zwolle de tweede stad waar de dienst actief is.

SuperBuddy trapt de komst naar Utrecht af met partner Ekoplaza. Daarnaast wordt ook al het aanbod van Jumbo ontsloten. Andere supermarkten en lokale partners zullen snel volgen. Utrecht is de tweede stad van de personal shopper service die ruim twee jaar geleden in Zwolle startte.

Al binnen twee uur thuis

De komst van de bezorgdienst naar Utrecht betekent volgens de boodschappendienst een doorbraak op het gebied van de thuisbezorging van boodschappen. Inkopen via SuperBuddy.nl kunnen al  binnen twee uur in huis zijn: ‘SuperBuddy is een unieke bezorgdienst dat door een ragfijn netwerk aan bezorgers en eigen technisch platform in staat is om boodschappen snel, in feite on demand, thuis te bezorgen.’

SuperBuddy werkt met personal shoppers

De bezorgers zijn deeltijdwerkers die de bestelling van de klant aangedragen krijgen via een app, en vervolgens in de supermarkt naar wens de boodschappen doen. ‘Dit maakt dat het aanbod bij SuperBuddy diverser, lokaler en persoonlijker is.’ Hiermee is SuperBuddy naar eigen zeggen een goedkoper en sneller alternatief voor de traditionele bezorgdiensten.

Gemak voor forenzen

Doordat de klant op het half uur af kan bepalen wanneer hij de boodschappen wil ontvangen, ontsluit dit volgens Superbuddy een geheel nieuwe markt. Laurens van Geffen, een van de oprichters van SuperBuddy: ‘De bezorgmethode van SuperBuddy biedt meer gemak. Neem forenzen: Wie in de loop van de dag de verse spullen voor het avondeten via SuperBuddy bestelt, krijgt deze op afroep vlak voor het naar huis gaan bezorgd. Dat doet geen enkele bezorgdienst van een supermarkt ons na.’ Volgens Van Geffen is er vanuit diverse bedrijven en instellingen belangstelling om samen het personeel te helpen bij het verzorgen van de dagelijkse boodschappen. ‘Dit is vooral voor de grote groep forenzen in de regio Utrecht een uitkomst.’

Gafaseerde uitrol SuperBuddy

De uitrol van SuperBuddy.nl gaat gefaseerd. De bezorgdienst start met bezorgen in de postcodes 3513, 3514, 3515, 3551 en 3552 rondom de Amsterdamsestraatweg en de Merelstraat. Spoedig volgt het centrum, rondom de postcodes 3511 en 3512. Met het uiteindelijke doel om zo nog voor de zomer heel Utrecht te bedienen. Bestellen kan via SuperBuddy.nl.

Hierna één van de drie grote steden

Na Utrecht moet snel een derde stad volgen, meldde de bezorgdienst eerder op Distrifood. ‘We mikken daarbij op één van de drie grote steden.’ Over twee jaar wil SuperBuddy in acht steden actief zijn. ‘We willen uiteindelijk groeien naar zestig steden in Nederland.’ Ook wordt naar het buitenland gekeken. ‘Als we acht steden bedienen, willen we naar het buitenland.’ België is volgens hem een logische keuze. ‘Als je met Ahold praat, praat je ook met Delhaize. Maar ook andere retailers buiten Nederland tonen interesse.’

Reageer op dit artikel