nieuws

Plus-winkels Lopik mogen nu elke zondag open

Branche & Bedrijf 1745

Plus-winkels Lopik mogen nu elke zondag open
Klanten verdringen zich op zondag voor een Plus.

LOPIK – De twee Plus-supermarkten in de gemeente Lopik mogen voortaan elke zondag open. Dat heeft de gemeenteraad van de Utrechtse gemeente dinsdagavond bepaald.

Het AD meldt dat de gemeenteraad van Lopik daar met een kleine meerderheid mee instemde. De Plus in Lopik, een vestiging van ondernemer Harald van Velzen, heeft volgens de krant al aangegeven gebruik te gaan maken van de zondagsopenstelling, net als de Intratuin in het nabijgelegen Benschop. ‘Wij gaan er zeker gebruik van maken’, zegt bedrijfsleider Tony Haars van de Plus Lopik tegen de krant. ‘We hebben ook eigen onderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat 72 procent van onze klanten voor zondagsopenstelling is.’

Plus Lopik houdt rekening met kerkgangers

Zondagsopening is een beladen onderwerp in de gemeente Lopik, waar de christelijke partijen in de gemeenteraad een kleine meerderheid hebben. Om kerkgangers niet tegen de borst te stuiten, gaat de Plus in Lopik op zondag pas om 12.00 uur (en tot 17.00 uur) open. De bedrijfsleider: ‘Wij willen hier op een respectvolle manier mee omgaan en zorgen dat mensen die op christelijke gronden tegen zijn in elk geval geen hinder ondervinden.’

Plus Benschop niet elke zondag open

In Benschop was meer verzet tegen de zondagsopenstelling. Om die reden heeft de eigenaar van de Plus in dat dorp, Carlo Willemsen, besloten vooralsnog niet elke zondag open te gaan. In de krant zegt hij ‘de weg van de geleidelijkheid’ te willen bewandelen. Afgelopen zondag was de Benschopse Plus voor het eerst open. ‘Daar hebben we veel positieve reacties op gehad’, zegt Willemsen. Overigens gaan lang niet alle winkels gebruik maken van de zondagsopenstelling. Een deel heeft al laten weten niet open te gaan.

Reageer op dit artikel