nieuws

OM: Messentrekker C1000 langer in tbs-kliniek

Branche & Bedrijf 791

OM: Messentrekker C1000 langer in tbs-kliniek

EMMELOORD – De officier van justitie wil dat de 39-jarige man die in 2006 negen mensen neerstak in de C1000 aan de Europalaan in Emmeloord, nog zeker twee jaar in de tbs-kliniek verblijft.

De wens van de OM ligt in lijn met het advies van de behandelaars van de man. Dat bleek maandag in de rechtbank in Lelystad, meldt Flevopost.nl. De man stak op 24 augustus 2006 in het wilde weg om zich heen in de supermarkt. Acht klanten en een caissière raakten daarbij gewond. Een politieagente, die toevallig in de buurt was, wist de man destijds te overmeesteren.

Vraagtekens over vrijheid

‘Ik schat dat er nog twee jaar nodig zijn om meneer klaar te stomen voor een definitieve terugkeer, zei de hoofdbehandelaar van de man in de rechtbank. Men wil eerst toetsen of de messentrekker een kliniek aan kan waar hij meer vrijheid heeft.

Zorgen over medicijngebruik

Grootste punt van zorg blijkt het medicijngebruik. De vraag is of hij zijn medicijnen tegen de stemmen in zijn hoofd nog wel blijft innemen, als hij meer vrijheid krijgt. De advocaat van de dader  vindt een jaar extra tbs meer dan voldoende. ‘Mijn cliënt geniet al zeven jaar verlof en is slechts één keer teruggevallen.’ De man zelf gaf aan klaar te zijn voor een terugkeer in de maatschappij. ‘Ik zie mezelf niet als gevaar voor de samenleving.’ De rechtbank beslist over twee weken.

Reageer op dit artikel