nieuws

NVWA: Jumbo Megastores gesloten wegens ongedierte

Branche & Bedrijf 7244

NVWA: Jumbo Megastores gesloten wegens ongedierte

DEN HAAG – De Jumbo in het Haagse winkelcentrum Megastores is woensdag niet gesloten vanwege een conflict met de verhuurder. De NVWA heeft Jumbo gesommeerd de winkel te sluiten.

Dat bevestigt een woordvoerder van de NVWA na vragen van Distrifood. Volgens de woordvoerder was bij een inspectie gebleken dat er ernstige overlast van ongedierte was in de Jumbo in het winkelcentrum. Veel meer details wil de woordvoerder niet geven. Hij geeft wel aan dat directe sluiting van een winkel alleen wordt opgedragen als de overlast van ongedierte op grote schaal plaatsvindt.

‘Weinig aandacht meer voor winkel’

Jumbo-woordvoerder Laura Valks-Piessens bevestigt dat de NVWA woensdag een controle heeft uitgevoerd bij de winkel. Ook geeft ze aan dat er weinig aandacht meer werd besteed aan de supermarkt. ‘Doordat wij al eerder hadden besloten deze winkel te gaan sluiten, was er achterstand qua onderhoud in het pand. De winkel zou per 1 mei sowieso sluiten, dat is nu wat vervroegd.’ De woordvoerder laat weten dat Jumbo na de geplande nieuwbouw van het winkelcentrum ook zeker niet meer terugkeert in Megastores.

Conflict tussen Jumbo en Megastores

Woensdag liet Jumbo in een reactie nog weten dat ‘de kwaliteit van de winkel niet langer gewaarborgd.’ Dat zou de reden voor sluiting zijn. Daarnaast zou er sprake zijn van een conflict tussen de supermarktketen en de eigenaar van Megastores. Volgens Omroep West ligt de oorzaak van het conflict in stukgelopen gesprekken tussen Jumbo en de eigenaar van Megastores over renovatie van het winkelcentrum.

Andere supermarkt gezocht

Megastores probeert nu een andere supermarkt te strikken, maar volgens de topman is onduidelijk of dat lukt. ‘Dat is ook afhankelijk van andere partijen maar we zijn met een alternatief bezig. We kijken daarbij ook naar de langere termijn.’ Megastores staat voor een grote verbouwing die €40 miljoen gaat kosten.

Reageer op dit artikel