nieuws

Nieuwe rol voor Harry Bruijniks (AH, Jumbo)

Branche & Bedrijf 3360

Nieuwe rol voor Harry Bruijniks (AH, Jumbo)

AMSTERDAM – Harry Bruijniks wordt op 19 mei 2017 tijdens de algemene ledenvergadering van brancheorganisatie VBO Makelaar voorgedragen als nieuwe voorzitter.

Als de leden van de brancheorganisatie instemmen met de voordracht, neemt Bruijniks per 19 mei de voorzittershamer over van drs. P.E. Hamming. Harry Bruijniks was in het verleden directielid van Albert Heijn en bestuursvoorzitter van Laurus. Op dit moment is hij commissaris bij Jumbo.

Scherp commercieel inzicht Bruijniks

‘Met Harry Bruijniks verwachten we dat VBO Makelaar een voorzitter krijgt die met zijn bestuurlijke ervaring en verbindend vermogen de visie van VBO Makelaar verder mede gestalte kan geven en uitdragen richting stakeholders. Met zijn ervaring in het bedrijfsleven en scherp commercieel inzicht kan hij samen met de directie en leden werken aan de veranderingen en vernieuwingen die de komende jaren van groot belang zijn voor het vak van makelaar en taxateur’, zegt directeur Hans van der Ploeg van VBO Makelaar in een reactie.

Diverse bestuursfuncties

Bruijniks bekleedt ook diverse bestuursfuncties. Zo is hij bestuurslid van de Raad Nederlandse Detailhandel en Detailhandel Nederland. Hij is tevens lid van de Raad van Commissarissen van Euretco BV en GS1. Ed Hamming is sinds 27 november 2008 voorzitter van de vereniging VBO Makelaar. Hij is een voormalig ceo van de Koninklijke Vendex-KBB.

Reageer op dit artikel