nieuws

‘Klein deel Jumbo-winkels vertraagd beleverd’

Branche & Bedrijf 3027

‘Klein deel Jumbo-winkels vertraagd beleverd’

AMSTERDAM – Jumbo heeft amper last van de stakingen in de distributiecentra van de supermarktketen. Volgens RTL Z is er slechts vertraging in de bevoorrading bij een twintigtal winkels.

Dat heeft een woordvoerder van Jumbo laten weten aan RTL Z. Volgens Jumbo staakt slechts 3 tot 5 procent van de werknemers, wat neerkomt op 100 tot 150 medewerkers op de distributiecentra.

Woerden en Beilen geraakt

Jumbo zou nog de meeste problemen ondervinden in de distributiecentra in Beilen en Woerden. Maar ook daar zijn de gevolgen van de stakingsacties beperkt. Jumbo heeft 580 winkels en slechts 20 daarvan zouden hinder ondervinden door leveringen die wat later komen. De supermarktketen laat weten dat die vertraging zo’n drie tot vier uur bedraagt.

Donderdag kort geding Jumbo/vakbonden

De rechtbank in Utrecht buigt zich donderdag in een kort geding over de zaak tussen de Veghelse supermarktketen en de vakbonden. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank tegenover Distrifood. Het supermarktbedrijf wil dat de rechter de acties van FNV en CNV verbiedt en de bonden bovendien houdt aan de afspraken die vorig jaar zijn gemaakt.

Acties vakbonden ‘prematuur en disproportioneel’

Jumbo stapt naar de rechter wegens de acties die de vakbonden FNV en CNV momenteel voeren in zijn distributiecentra. Dat maakte het supermarktbedrijf vanmorgen (woensdag) bekend. Volgens de onderneming zijn de acties ‘prematuur en disproportioneel’ en zouden de bonden er beter aan doen plaats te nemen aan de onderhandelingstafel.

Bonden willen meer loonsverhoging

Eerder deze week maakte het supermarktbedrijf bekend dat zijn circa 3000 logistieke medewerkers vanaf deze maand 1,5 procent meer salaris krijgen. De bonden zijn daar niet tevreden mee en willen meer loonsverhoging. Om hun eisen kracht bij te zetten riepen zij dinsdag op tot een staking. Vorige week werden al stiptheidsacties gehouden.

Reageer op dit artikel