nieuws

Jumbo in Haagse Megastores dicht na conflict

Branche & Bedrijf 8375

Jumbo in Haagse Megastores dicht na conflict

DEN HAAG – De Jumbo in winkelcentrum Megastores in Den Haag is per vandaag gesloten. Een conflict met de verhuurder ligt ten grondslag aan de sluiting van de winkel.

Volgens Omroep West ligt de oorzaak van het conflict in stukgelopen gesprekken tussen Jumbo en de eigenaar van Megastores over renovatie van het winkelcentrum.

Inhoud conflict onbekend

Managing director van Megastores Albert Hoogland wil niet zeggen waarover het conflict tussen de partijen gaat. ‘Inhoudelijk wil ik daar nog niet op ingaan, maar feit is dat er gesprekken zijn geweest met Jumbo over de herontwikkeling van Megastores en we zijn er niet uitgekomen’, zegt Hoogland. Hij noemt de sluiting van Jumbo goed en slecht nieuws. ‘Slecht nieuws omdat klanten voor een dichte deur staan. Het is goed nieuws omdat je de ruimte moet krijgen als je bezig bent met een herontwikkeling. En in een slecht huwelijk moet je ook niet blijven hangen’, aldus Hoogland tegen Omroep West.

Andere supermarkt gezocht

Megastores probeert nu een andere supermarkt te strikken, maar volgens de topman is onduidelijk of dat lukt. ‘Dat is ook afhankelijk van andere partijen maar we zijn met een alternatief bezig. We kijken daarbij ook naar de langere termijn.’ Megastores staat voor een grote verbouwing die €40 miljoen gaat kosten.

Reactie Jumbo

Jumbo-woordvoerder Laura Valks-Piessens laat per mail weten: ‘Het klopt dat de Jumbo winkel aan de Van der Kunststraat in Den Haag per heden is gesloten. Jumbo is continu bezig met het optimaliseren van het winkelbestand, om haar klanten zo goed mogelijk te bedienen. Afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwe Jumbo winkels in de omgeving geopend en vernieuwd. De staat van het pand aan de Van der Kunstraat sluit onvoldoende aan bij onze wens om de klant een perfecte supermarkt te bieden. Om die reden is ervoor gekozen de winkel niet verder te exploiteren. Omdat we hierdoor ook de kwaliteit van de winkel niet meer konden waarborgen, is besloten de winkel per direct te sluiten. Het huurcontract loopt op 1 mei a.s. af. De komende 2,5 week zal Jumbo de winkel leeghalen en vervolgens overdragen aan de verhuurder. Onze collega’s in de winkel zullen allemaal worden overgeplaatst naar Jumbo winkels in de omgeving. Klanten kunnen onder meer terecht bij de nabijgelegen Jumbo winkel aan de Laakweg in Den Haag. Wij bieden hen onze excuses aan voor dit ongemak.’

Reageer op dit artikel