nieuws

Jumbo: we hielden er rekening mee

Branche & Bedrijf 4487

Jumbo: we hielden er rekening mee

VEGHEL – Jumbo hield al een klein beetje rekening met het verlies in het kort geding tegen de vakbonden. ‘Het actierecht is nu eenmaal diep verankerd in de Nederlandse wet.’

Dat zegt woordvoerder Clair Trügg van Jumbo vanmorgen in Brabants Dagblad. Het duurt nog tot komende woensdag alvorens het complete vonnis van de rechtbank wordt gepubliceerd. Tot dat moment wil de supermarktketen niet inhoudelijk ingaan op de uitspraak. Gisteravond werd al duidelijk dat de rechtbank geen stokje wilde steken voor de stakingen.

Deur Jumbo staat altijd open

Het is nog niet duidelijk of er op korte termijn een gesprek komt tussen de supermarktketen en de vakbonden over manieren om uit te impasse te komen. ‘Maar de deur staat bij ons altijd open’, zo wordt de woordvoerder geciteerd. Ook in Brabants Dagblad maakt Debbie van Leiden van FNV duidelijk dat hiervoor significante maatregelen nodig zijn. ‘Jumbo zal een forse tegemoetkoming moeten doen voordat wij met onze acties stoppen.’

Bonden hopen op verdere groei actiebereidheid

Zo’n 350 medewerkers van de distributiecentra van Jumbo doen volgens Brabants Dagblad op dit moment mee aan de staking bij Jumbo. De bonden hopen dat dit aantal na de uitspraak van de rechter verder gaat groeien. De acties leggen echter de logistiek naar de winkels niet stil. Jumbo-supermarkten ontvangen nog altijd vracht.

Ook bij Albert Heijn worden acties gevoerd

Inmiddels zijn de bonden ook begonnen met acties bij Albert Heijn. Hier is nog geen sprake van stakingen, maar gaat het om stipheidsacties. Die begonnen donderdag bij het dc in Pijnacker, terwijl het de bedoeling is dat vandaag de andere locaties aansluiten.

Schade loopt op richting 2 miljooen

Jumbo stelde tijdens de zitting donderdag dat de schade door de acties al was opgelopen tot een half miljoen euro. Dat bedrag zou verder kunnen oplopen tot €2 miljoen tijdens de gehele paasperiode. Daarnaast zou er ook forse immateriële schade en schade voor franchisenemers van Jumbo zijn.

Reageer op dit artikel