nieuws

Groen licht voor Lidl in drie plaatsen

Branche & Bedrijf 4684

Groen licht voor Lidl in drie plaatsen

BERGEIJK/PIJNACKER/LEIDERDORP – Lidl kan gaan bouwen in Bergeijk, Pijnacker en Leiderdorp. In alle drie deze plaatsen kreeg de discountformule deze week groen licht voor een nieuwe vestiging.

In Bergeijk kreeg Lidl in april 2015 al een vergunning voor een winkel, maar Lidl vroeg daarna om aanpassingen aan het plan. Zo zou de discounter een inpandige laad- en losplaats, betere ruimtes voor medewerkers, een hogere winkel en meer parkeerplaatsen willen, meldt Eindhovens Dagblad.

Lidl: toch bouwen volgens oorspronkelijk plan

Doordat de locatie aan de Meester Pankenstraat niet binnen het centrumgebied valt, wilde de gemeente echter niet meewerken aan de eisen van de keten. Na verder overleg besloot de gemeente Lidl op een aantal vlakken tegemoet te komen, maar hier heeft Lidl geen trek in. Omdat er een nieuwe vergunning aangevraagd zou moeten worden, kost dit de formule teveel tijd en geld. Lidl gaat nu alsnog bouwen volgens het oorspronkelijke bestemmingsplan. Een woordvoerder van de discountformule noemt het in de krant ‘spijtig dat niet het beste plan gerealiseerd zal worden’. De winkel zal begin 2018 open gaan.

Gemeente en provincie tegenover elkaar

In Pijnacker mag de van oorsprong Duitse discounter van de gemeente gaan bouwen op een terrein aan de Korteweg. Dat meldt Pijnacker-Nootdorp TV op zijn website. Als Lidl wil, mag het morgen beginnen met bouwen. Dat laat het collega van b en w weten in een reactie op de zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan die was ingediend door de provincie. De provincie vindt dat met het nieuwe bestemmingsplan nieuwe ruimte voor detailhandel wordt geboden buiten het centrum. De gemeente is het daar niet mee eens en beroept zich op het feit dat er eerder al detailhandel (Welkoop) was op de locatie. De provincie kan de bouw nu alsnog dwarsbomen via de Raad van State. Onbekend is of dit ook gebeurt.

Lidl presenteert plannen in Leiderdorp

In Leiderdorp presenteert Lidl op 10 mei zijn plannen voor de bouw van een supermarkt en 22 sociale huurwoningen op het Amaliaplein. Het bedrijf won in 2013 al de aanbesteding voor die plek, maar kon nog niet bouwen omdat de retailvisie van de provincie een supermarkt tegenhield op die plek. Dat is nu echter niet meer het geval, meldt Leidsch Dagblad. Buurtbewoners zouden met smart zitten wachten op een supermarkt. Sinds vier jaar geleden de Troefmarkt sloot is er geen supermarkt meer in de buurt.

Reageer op dit artikel