nieuws

FNV stuurt ook ultimatum naar Albert Heijn

Branche & Bedrijf 1886

FNV stuurt ook ultimatum naar Albert Heijn

UTRECHT – Vakbond FNV heeft Albert Heijn een ultimatum gestuurd om een betere cao voor de distributiecentra af te dwingen.

Als de marktleider vrijdagmiddag nog niets van zich heeft laten horen, dan volgen er acties.

Zinloos om verder te praten

Volgens FNV is het zinloos om verder te praten met Albert Heijn. ‘De cao-voorstellen die AH doet, leiden ertoe dat de toekomst van werknemers in de distributiecentra onzekerder wordt’, zegt vakbondsonderhandelaar Özcan Colak.

Structurele loonsverhoging

Volgens hem verdienen de circa 4500 medewerkers die onder de cao AH Logistics vallen een structurele loonsverhoging. Daarbij zou € 900 per jaar alleszins redelijk zijn, stelde hij. ‘Eigenlijk is het beschamend dat de twee grootste supermarktketens in Nederland hun mooie winsten niet willen delen met de werknemers’, aldus Colak.

Stiptheidsacties bij Jumbo

Onlangs werd ook al zo’n dreigement verstuurd aan Jumbo, waar distributiemedewerkers inmiddels met hun eerste stiptheidsacties zijn begonnen.  De acties zijn maandagavond in Raalte begonnen. In andere dc’s wordt vanaf dinsdagochtend volledig volgens de arbonorm gewerkt. Uiteindelijk betekent dit volgens vakbond FNV dat bijvoorbeeld het laden en lossen, maar ook andere zaken meer tijd dan normaal gaan kosten. Dit zal volgens de bond ook gevolgen hebben voor de bevoorrading van de Jumbo-winkels.

Reageer op dit artikel