nieuws

Caissière vast voor geënsceneerde overval

Branche & Bedrijf 2137

Caissière vast voor geënsceneerde overval

BORN – Een achttienjarige caissière en een 21-jarige militair zijn door de politie opgepakt voor een overval op het Aldi-filiaal waar de caissière werkte.

De 21-jarige militair uit Sittard is woensdag door de politie opgepakt. Hij zou samen met de caissière de overval hebben beraamd en in scene hebben gezet. Ook de caissière is aangehouden, meldt 1Limburg.

Afgesproken werk

Bij de overval, 30 december vorig jaar, liep de bewapende militair direct naar de kassa waar zijn handlangster op dat moment zat. Nadat zijn hem de inhoud van de kassa had gegeven, ging hij er vandoor. Pas later bleek uit onderzoek van de politie dat het hele gebeuren afgesproken werk was.

Echt lijkende wapens

De politie vond in het huis van de militair drie gasdrukpistolen. De drie wapens waren niet van echte vuurwapens te onderscheiden. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het is nog onduidelijk of hij in voorarrest blijft. De caissière hoeft niet voor de rechter-commissaris te verschijnen. Ze blijft wel verdachte in de zaak.

Wel vaker personeel betrokken bij overval

Het komt vaker voor dat medewerkers betrokken zijn, weet hebben of smanewerken met overvallers. Zo verschenen vorig jaar december twee medewerkers van een Haagse Coop voor de rechter. Ze werden ervan verdacht mee te hebben gewerkt aan een overval in januari van dat jaar. De teamleidster werd door justitie beschuldigd van medeplichtigheid, net als een andere medewerker van de supermarkt. De teamleidster wist van de overval, maar sloeg  geen alarm omdat ze naar eigen zeggen werd gechanteerd door de twee overvallers.

Reageer op dit artikel